(P) Florin Genet, CEO experimenteaza.ro: "Ne dorim să inspirăm oamenii să se bucure de viață!"

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
experimenteaza.ro

„Cadourile care nu se uită niciodată au emoție și trăiri”, mai transmite Florin Genet, CEO experimenteaza.ro.

Suntem într-un moment în care ni se reconsolidează modul în care facem alegerile - indiferent că vorbim de strictul necesar sau de modul în care ne petrecem timpul liber. Poate, mai mult ca niciodată, ne dorim să arătăm persoanelor apropiate cât de mult cântăresc în economia vieții noastre iar cadoul, ca formă de recunoaștere, rămâne unul dintre cele mai la îndemână gesturi.

Din punct de vedere istoric, darurile au creat alianțe între națiuni, au încheiat războaie și au marcat noi începuturi. Capacitatea oamenilor de a dărui și de a primi cadouri datează din cele mai vechi timpuri, de când aceștia trăiau în peșteri. De la pietre prețioase și ramuri de măslin, oferite în urmă cu 200.000 de ani, până la darurile personalizate din prezent, istoria cadourilor demonstrează că simplul act de a dărui are puterea de a crea, consolida și repara relații – atât între persoane, cât și între popoare.

Fie el în formulă de iubire, afecțiune, recunoștință, apreciere, omagiu sau tribut, gestul de a dărui ne definește ca ființe sociale, abonate la o cultură de empatie și altruism. Un dar se poate asorta ușor oricărei ocazii, fie ea sărbătoare religioasă, zi onomastică, eveniment corporate sau petrecere de casă nouă.

Există numeroase idei de cadouri pe piață, personalizate sau generale, tradiționale sau avangardiste. Îndemnul rămâne însă neschimbat. Dăruiți din inimă!

Iar o categorie aparte, mai puțin cunoscută dar extrem de apreciată odată ce intri în contact cu aceasta, o reprezintă cadoul-experiență. Fie că vorbim despre experiențe gastronomice sau un interesant curs barista, cu adrenalină, de răsfăț, stil sau dezvoltare personală, acestea pornesc din relația pe care o ai cu cei dragi și au ca scop întărirea relației dintre dăruitori și destinatar.

„Am creat experimenteaza.ro pe de o parte, pentru a ajuta pe oricine dorește să ofere un dar aparte, pentru a suplini căutarea și lipsa de inspirație, dar, pe de altă parte pentru a ne ajută să acordăm atenție veritabilă relațiilor pe care le avem cu cei dragi. Un cadou-experiență poate reînnoi un parteneriat, poate apropia, poate consolida o prietenie. Un gest echivalează cu o mie de lucruri ca să parafrazez o zicala bine-cunoscută.”
- ne spune Florin Genet, fondator și CEO experimenteaza.ro

Experimenteaza.ro este un magazin online de cadouri-experiență, creat în 2017 cu scopul de a aduna, la un loc, o mulțime de experiențe - unele complexe, altele mai exotice, care să genereze o disrupție în ritmul vieții noastre de zi cu zi și de a schimba modul în care alegem să dăruim.

„Îmi doresc ca experimenteaza.ro să fie un reminder constant că e bine să ne bucurăm de fiecare secundă pe care o avem. Că viața în sine, e un dar ce merită onorat nu doar de sărbători, ci oricând vrem să activăm spațiul sacru al prezenței și al emoțiilor. Un cadou-experiență este o emoție care nu dispare niciodată.” - ne spune Florin Genet, serial antreprenor și fondator al experimenteaza.ro, magazin de experiențe-cadou, prezent pe piața din România din 2017.Experiențele disponibile pe experimenteaza.ro se îmbogățesc permanent. În ultimele luni s-au adăugat – zborul cu balonul cu aer cald, participare la Regatta Mării, ședințe individuale de scrimă, curse de raliu, traseuri off-road sau vacanțe pe yacht, curs de gatit online, asistat de un chef profesionist.

„Cadourile-experiență se adresează oricărui buzunar și, de multe ori, sunt o alegere de tip win-win-win - și pentru dăruitor, și pentru destinatar și pentru furnizor.” - continuă Florin Genet.

Așadar, care crezi că ar putea fi cadoul-experiență potrivit ție și celor dragi ție? Acordă-ți câteva minute. Cu siguranță s-ar putea să nu regreți.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO