(P) Nu e niciodată prea târziu să afli de izolațiile din spumă poliuretanică

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
spuma
StirilePROTV

Ți-ai izolat deja casa? Te-ai hotărât deja asupra izolației casei? Chiar și dacă da, merită să contramandezi lucrurile sau să te răzgândești în favoarea izolațiilor din spumă poliuretanică.

Pentru faptul că îți complici acum situația îți vei mulțumi lună de lună atunci când vei citi soldul curent de pe facturi.

În construcții se împământenise ideea că materialele noi de construcții sunt mai scumpe și nu oferă cine-știe-ce avantaje, doar că rezultatul implică un aspect mai plăcut, mai modern. În speța izolațiilor termice, însă, rezultatul este ceva care ține de starea de confort resimțită dormind sau stând în casă, iarna sau vara, pe ger sau caniculă.

Orice proprietar caută să obțină calitatea în toate aspectele legate de construcții sau renovări astfel încât să creeze și să întrețină un cămin cu adevărat primitor. În același timp, un proprietar grijuliu și chibzuit are un buget, o listă de cheltuieli și se preocupă ca fiecare leu să fie investit, nu doar cheltuit.

Iată contextul în care apare izolația de spumă, izolație care nu îngreunează pereții, care acoperă suprafețele așa cum niciun alt material nu o poate face și care rezistă peste 30 de ani, peste 40 de ani, ajunge chiar la 80 de ani ca durată de viață. Iată de ce proprietarii din Capitală caută, găsesc și folosesc această izolație cu spumă poliuretanică la preț bun în București.

Două variante și un preț avantajos
pentru izolațiile din spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică se obține prin amestecarea a doi compuși, iar variantele sale sunt tot în număr de doi: spumă cu celulă deschisă, utilizată la poduri, mansarde, plafoane și pardoseli, și spumă cu celulă închisă, de cinci ori mai densă, un perfect izolator termic și hidro și fonic, ideal pentru pereți dar nu numai.

Varianta cu celulă deschisă are o densitate comparabilă cu a altor materiale izolatoare, la fel și prețul. Varianta cu celulă închisă este mult mai densă și mai eficientă și, desigur, mai scumpă – însă raportul calitate-preț este cel mai bun – luând în calcul avantajele pe termen mediu și lung, efortul financiar este un fleac.

Cât costă o izolație cu spumă poliuretanică în București ? – compania Isoterm avansează o cifră doar ca reper, 30 RON/ m2. O asemenea izolație de calitate are un preț corect pentru ceea ce valorează, fiindcă:

- are o eficiență energetică superioară;
- diminuează costurile lunare de încălzire și răcire a casei;
- reprezintă și o barieră contra alergenilor, poluanților și umezelii.

Este posibil ca firma de construcții care se ocupă de proiectul tău să nu pună accent pe asta, însă așa cum îți izolezi casa, așa o păstrezi și așa trăiești în ea – mai rău sau mai bine. Cu acest lucru în minte, este ușor să înțelegi că, deși abia acum ai aflat de spuma izolatoare, nu este niciodată mult prea târziu pentru asta. Iar cu exemplul Isoterm în minte, este mult mai ușor și apelezi la specialiști

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO