(P) Evaluarea bijuteriilor: Cum obții certificatul gemologic necesar

promo bijuterii

În domeniul bijuteriilor, valoarea, autenticitatea și calitatea pietrelor sunt primordiale. Fie că ești colecționar, vânzător sau simplu iubitor de bijuterii, înțelegerea adevăratei valori și autenticității acestora este crucială.

 

Aici intervine certificarea gemologică, servind ca un document care înglobează toate caracteristicile pietrelor și bijuteriilor.

Un certificat gemologic este certitudinea că bijuteria deținută este autentică. Evaluarea bijuteriilor și obținerea unui certificat gemologic prezintă un rol decisiv în definirea și asigurarea valorii în lumea bijuteriilor.

Advanced Gemological Laboratory - AGL este un laborator gemologic specializat în identificarea, certificarea și evaluarea diamantelor, bijuteriilor și pietrelor colorate pe baza mai multor criterii. Având un laborator echipat cu doi experți acreditați GIA, AGL oferă certificari gemologice la cele mai înalte standarde, dar și alte servicii de înaltă calitate.

Apelând la laboratorul gemologic AGL pentru certificare, atât vânzătorii cât și cumpărătorii pot beneficia de o transparență și încredere sporită în tranzacțiile lor.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Procesul de obținere al unui certificat gemologic

Acest proces implică 4 pași cheie:

1. Prezentarea în laborator – proprietarul aduce bijuteria în laboratorul gemologic AGL ( există posibiltatea de a trimite bijuteria prin curier, pe propria răspundere a clientului). Clientul trebuie să verifice pe site-ul AGL care este orarul de funcționare și să efectueze o programare telefonică în prealabil.

2. Examinare – pasul 2 este examinarea fizică a bijuteriei de către experții acreditați GIA, unul dintre ei fiind Liviu Matei gemolog, dar și evaluator Artmark cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu. Examinarea bijuteriei se face cu ajutorul unor instrumente specifice, cum ar fi lupă, microscop, spectrometru și alte dispozitive avansate, computerizate. Procesul poate să dureze 1 oră sau mai mult în cazul în care gemologul are de-a face cu o bijuterie complexă, cu mai multe pietre.

3. Documentare - concluziile sunt relatate într-un certificat gemologic detaliat, unde sunt evidențiate caracteristicile unice ale bijuteriei și ale pietrei sau pietrelor precum și orice tratamente aplicate. În anumite cazuri, poate fi detectată chiar și originea pietrei.

4. Certificare – pasul final este cel în care laboratorul AGL emite raportul, care include un număr unic de identificare pentru referință și verificare ulterioară online. Acesta va include informații detaliate despre piatră, inclusiv tipul acesteia (de exemplu: diamant, safir, smarald etc), forma și tăietura (spre exemplu: rotund brilliant, marchiz fațetat, pară fațetată etc), greutatea, culoarea și claritatea. Toate certificatele gemologice AGL includ o fotografie a bijuteriei, observații microscopice și alte comentarii relevante despre caracteristicile și calitatea bijuteriei (pietrei).

De ce să îți evaluezi bijuteriile

Serviciul de certificare și evaluare bijuterii este esențial, având un rol crucial în stabilirea autenticității și valorii fiecărei piese.

În cazul în care dorești să vinzi bijuteria, prezența unui certificat gemologic are un impact semnificativ în prețul final de comercializare. Acționează ca un nivel de transparență și încredere deoarece într-o piață saturată de pietre de sinteză și cu multiple tratamente aplicate, o piatră naturală certificată are un avantaj competitiv, atrăgând cumpărători exigenți care caută autenticitate.

Dacă vrei să achiziționezi o bijuterie nouă, un certificat gemologic te va ajuta să iei o decizie informată cu privire la caracteristicile și calitatea bijuteriei sau a pietrelor. Astfel se va diminua semnificativ riscul de a achiziționa bijuterii contrafăcute sau supraevaluate. În final, fie că este vorba de o achiziție personală sau de o investiție, certificatul gemologic adaugă o valoare inestimabilă bijuteriei.

În plus, bijuteriile cu certificat au potențialul de a se transforma în piese lăsate drept moștenire, cu istoria și proveniența bine documentate, crescându-și valoarea sentimentală și financiară de-a lungul generațiilor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere

Visezi la gene lungi, voluminoase și curbate, care să îți intensifice privirea și să îți confere un plus de magnetism? Extensiile de gene pot fi soluția perfectă pentru tine!

(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.