(P) Cum trebuie să acționezi în caz de înecare cu alimente

inecare
StirilePROTV

Accidentele domestice sunt cele care duc adesea la tragedii, iar asta deoarece multe persoane nu știu cum să acorde primul ajutor, iar de multe ori, până la venirea salvării este deja prea târziu.

Manevra Heimlich poate salva multe vieți. Este metoda folosită pentru salvarea unei persoane care se îneacă cu mâncare, fie că este vorba despre un copil sau un adult. Prea puțini știu însă ce trebuie să facă. Tocmai de aceea este extrem de important ca în astfel de situații să apelezi la un medic urgentist care poate salva viața persoanei de lângă tine, sau chiar viața ta.

Aici intervine eTELEDOC cel mai performant sistem de Telemedicină de Urgență din România, pe care îl poți accesa dacă ai achiziționat un abonament, oricând, de oriunde și intri instant într-un video call cu medicul urgentist de gardă.

Manevra Heimlich ajută la scoaterea bolului alimentar care blochează căile respiratorii și care împiedică aerul să ajungă în plămâni. În astfel de cazuri este obligatorie intervenția rapidă pentru salvarea vieții persoanei respective.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Mai exact manevra Heimlich înseamnă efectuarea unei presiuni intense și bruște pe abdomen astfel încât alimentul sau obiectul care a dus la blocarea traheei să sară afară. Pentru asta salvatorul trebuie să stea în spatele victimei, să-l apuce de mijloc, la nivelul ombilicului, și să-l apese tare și brusc, ridicându-l de la sol în același timp. În caz de înec, chiar dacă persoana este singură acasă, apelul îi poate salva viața. Aceasta își poate apăsa singură abdomenul prin aplicarea de presiune aplecându-se peste spătarul unui scaun, de exemplu.

Prin urmare, în astfel de cazuri, dacă anturajul persoanei care se îneacă nu cunoaște procedura, singura modalitate de a o salva este accesul rapid la expertiza unui doctor care să ofere ghidaj și suport profesionist.

eTELEDOC poate salva vieți. Un simplu abonament eTELEDOC poate salva multe vieți în caz de urgențe. Un astfel de abonament asigură liniștea întregii familii. Nu se știe niciodată când apare o situație de urgență medicală în familie iar intervenția rapidă a unui urgentist devine esențială și salvatoare. Vezi echipa de medici eTELEDOC aici Medicii noștri - eTeledoc.ro.

Un serviciu conceput pentru orice vârstă și context, eTELEDOC este alături de cei dragi, în orice situație, oferind încredere, siguranță, promptitudine și profesionalism. Cum poți beneficia de serviciile platformei eTELEDOC.

Pentru a beneficia de serviciile platformei eTELEDOC tot ce trebuie să faci este să accesezi platforma și să-ți creezi un cont. Alege apoi abonamentul potrivit nevoilor tale, în funcție de numărul de persoane pe care dorești să le înscrii.

Un abonament pornește de la 5 lei pe lună, de persoană, iar platforma acceptă până la 10 persoane înscrise pe același abonament, costul putând fi împărțit între beneficiari.

După achitarea online a abonamentului, trebuie să îi înscrii pe beneficiarii secundari și pentru fiecare persoană din platformă să adaugi istoricul medical. În acest mod, în cazul unei urgențe, medicii au acces instant la toate datele necesare. În acest fel se salvează timp prețios iar intervenția medicului este mult mai eficientă.

În caz de urgență, poți accesa serviciul cu o simplă apăsare de buton, direct de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator. Iar dacă nu deții un dispozitiv mobil inteligent, poți apela medicul de gardă sunând de pe orice telefon la +40371 111 333. Medicul urgentist care răspunde, dacă va considera necesar, poate accesa serviciul 112 pentru tine, și poate trimite o ambulanța in orice zona a țării. De asemenea, medicul va rămâne alături de tine, în apel video/audio, oferindu-ți suportul necesar până la venirea echipajului mobil. Află cum funcționează eTELEDOC aici.

Pentru a afla mai multe detalii despre serviciul e-TELEDOC, accesează platforma și vizualizează tipul de abonamente.

Articol recomandat de sport.ro
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.

Ursula von der Leyen îi cere lui Xi Jinping să nu mai ajute Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Mizele acestei vizite
Ursula von der Leyen îi cere lui Xi Jinping să nu mai ajute Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Mizele acestei vizite

Uniunea Europeană mizează pe China pentru ca aceasta să-şi folosească influenţa pe lângă Rusia astfel încât să convingă Moscova să nu mai continue războiul în Ucraina.

Grindina continuă să facă pagube în mai multe zone din ţară. ANM a emis mai multe avertizări de fenomene periculoase. FOTO
Grindina continuă să facă pagube în mai multe zone din ţară. ANM a emis mai multe avertizări de fenomene periculoase. FOTO

Noi căderi de grindină au fost înregistrate, luni, în mai multe zone din ţară. Meteorologii au emis mai multe avertizări nowcasting de fenomene periculoase, în continuare unele localităţi fiind sub avertizări cod galben.