(P) Cum se întrețin și se igienizează CORECT lenjeriile din hotel sau pensiune pe timpul pandemiei și în general?

advertorial

O parte importantă a procesului de îngrijire a lenjeriilor pentru hoteluri și pensiuni este legată de igienizare și spălare.

Pentru că vorbim de camere de hotel sau de pensiuni unde stau foarte mulți oaspeți într-un sezon sau de-a lungul anului, igiena este foarte importantă și trebuie să existe o întretinere cât mai eficientă a țesăturilor.

Întreținerea unor lenjerii de hotel este mult mai simplă decât pare la prima vedere. Are mai multe etape și e foarte simplu de făcut indiferent cât de mare sau de mic e hotelul unde se folosesc.

O întretinere corectă începe întotdeauna cu o alegere corectă a țesăturilor.

Nu poți avea pretenția să ai lenjerii Horeca perfect întreținute dacă nu ai de prima dată și fibre de calitate, rezistente la uzură, spălări și igienizări multiple. Alegerea țesăturilor se va face întotdeauna în functie de calitățile materiei prime, se vor prefera fibre naturale, bumbacul e cea mai bună opțiune aici. Fără iritații ale pielii, fără alergii, fără disconfort în orice sezon, lenjeriile pentru hotel din bumbac 100%, cum sunt și cele vândute de Alpaca’s, vor putea fi întretinute fără probleme ani la rând, fără să își piardă calitățile inițiale.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

După ce au fost alese cu atenție țesăturile și lenjeriile hoteliere, se poate trece și la altă fază a întreținerii, schimbarea lor. Lenjeria de pat pentru hotel trebuie schimbată cât mai des, după fiecare client, chiar și în fiecare zi dacă vrem să avem o igienă perfectă. Înlocuirea lenjeriei înseamna și folosirea unor produse noi, așa că alege lenjerii de pat hoteliere de o calitate foarte bună. La schimbarea acesteia trebuie ținut cont de două lucruri esențiale: cea nouă să fie la fel cu lenjeria de înlocuit, să nu aibă alt model și să avem un set complet de piese.

Cu cât mai multă atenție este acordată schimbării oricărui model de lenjerie, cu atât vor crește șansele de a avea și clienți mulțumiți de ce găsesc în camere, dar și hotelieri care primesc mereu recomandări bune și au camerele mereu pline.

La câte grade se spală lenjeriile hoteliere?

 

Pe lângă schimbarea lenjeriilor cu produse hoteliere foarte ușor de întreținut și cu aceeași calitate, o etapă deosebit de importantă a întreținerii lor este igienizarea.

În funcție de țesătură și de fibrele din ea, de tipul de material temperaturile la care se pot spăla lenjeriile și diverse produse hoteliere din textile pentru camere, pot varia. De exemplu, dacă avem bumbac 100% vom folosi, în mod normal, temperaturi cuprinse între 50-60 de grade Celsius, pornind de la 30 de grade Celsius.

Temperatura aleasă va fi influențată de densitatea materialului și de existența unor imprimeuri. Spălările se pastrează ca frecvență, dar va trebui să avem lenjerii noi mereu ca să le înlocuim pe cele care asteaptă să fie spălate.

De exemplu, lenjeriile albe Alpaca’s, se pot spăla și la 90 de grade și în plus, se pot folosi înălbitori pentru o igienizare corectă pe timpul pandemiei.

Atât, temperatura ridicată, cât și înălbitorii NU vor afecta calitatea lenjeriilor, țesăturile acestora fiind alese cu grijă pentru a rezista la uzură și spălări repetate, dar și pentru a rezista la minim 500 de spălări.

Citește cu atenție și eticheta cu instrucțiuni de întreținere - spălare, călcare etc.!

Folosește doar detergenți speciali!

 

În timpul spălărilor se vor folosi doar detergenți speciali pentru lenjerii de pat, detergenți care nu atacă puternic țesătura și care garantează o igienizare perfectă. În momentul în care avem lenjerii mai deosebite, care s-ar putea să nu reziste atât de bine la centrifugare putem să renunțăm la această parte și să le uscăm cât mai simplu, fără a le supune unor presiuni foarte mari.

Timpii de spălare

 

Și timpii de spălare contează pentru o igienizare perfectă a lenjeriilor de pat pentru hoteluri. Programul ales la mașinile de spălat va depinde de tipul de lenjerie și de materialul principal din ea, nu va fi unul foarte scurt, mai ales dacă avem lenjerii ceva mai murdare. În general, bumbacul se va igieniza și curăța dacă este folosit un ciclu ceva mai puternic de curățare, în vreme ce țesăturile mai fine, din alte materiale s-ar putea să aiba nevoie de un ciclu mai „blând” cu fibrele din interior.

Uscarea lenjeriilor

 

Ultima etapă a întreținerii este uscarea lenjeriilor, după ce au fost curățate cum trebuie în mașina de spălat. Se recomandă uscarea în locuri bine aerisite, se va folosi uscătorul special doar când țesătura o permite, dacă avem nevoie rapid de lenjeriile hoteliere. Bumbacul 100% rămâne în continuare o alegere ideală dacă vrem să nu avem probleme la uscarea lenjeriilor, dar și pentru avantajul acestora de a se usca fără cute, ceea ce face călcarea acestora să fie mai ușoară.

La cât timp se schimbă prosoapele hoteliere?

 

Producătorul de lenjerii și produse hoteliere, Alpaca’s, recomandă ca prosoapele hoteliere să se schimbe o dată pe zi, la cerere atunci când vrea oaspetele (acestea se aruncă pe podeaua din baie atunci când se dorește acest lucru) și cel mai important, pe perioada pandemiei prosoapele să se schimbe la plecarea oaspeților pentru limitarea interacțiunii sau la cerere.

Atât lenjeriile de pat, cât și prosoapele se vor atinge cu mănuși de unică folosință, acestea se vor pune într-un sac care se va folosi o singură dată și va fi legat după umplerea acestuia, angajații trebuie să poarte mască de protecție, chiar dacă nu sunt oaspeți în camere și să se dezinfecteze după fiecare cameră igienizată, dar și înainte de a intra în aceasta.

Pe siteul https://lenjerii-hoteluri.ro/ puteți găsi ofertele online ale magazinului Alpaca’s pentru lenjerii pentru hoteluri și pensiuni din bumbac, lenjerii rezistente la uzură, cu prețuri ușor negociabile și materie primă adusă din Pakistan. Alpaca’s vinde doar produse de marcă, livrările sunt rapide, fiecare lenjerie a fost testată și e special realizată pentru unitățile de cazare de toate tipurile. Lenjeriile și ofertele sunt personalizabile, garanția acordată este de 24 de luni la toate produsele, toate materialele folosite au calitate premium și arată foarte bine în orice cameră de hotel sau de pensiune.

☛ Țesături 100 % bumbac sau în amestec cu poliester;
☛ Sanforizate (ceea ce face ca, contracția la spălare să fie de maxim 3%);
☛ Mercerizate (tratament antipilling, nu se scămoșează);
☛ Dimensiunile sunt cele cerute de client;
☛ Stabilim împreună atât modul de coasere, cât și dimensiunile.

Informațiile din articol au fost revizuite de către specialiștii în țesături de la fabrica de lenjerii hoteliere, Alpaca’s și redactate de agenția de seo, cliențipeviață.ro.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere

Visezi la gene lungi, voluminoase și curbate, care să îți intensifice privirea și să îți confere un plus de magnetism? Extensiile de gene pot fi soluția perfectă pentru tine!

(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.