(P) Cum să-ți deschizi o cofetărie online cu potențial uimitor?

(P) Cum să-ți deschizi o cofetărie online cu potențial uimitor?

Prăjiturile sunt pasiunea ta? Când vine vorba de dulciuri știi să gătești și alte preparate decât niște simple clătite sau gogoși?

 

Ai făcut vreodată macarons și ți-au ieșit atât de buni încât ai decis că nu vei mai cumpăra niciodată astfel de delicatese din altă parte? Înseamnă că ar trebui să profiți de talentul tău și să pui bazele unei afaceri profitabile cu prăjituri!

Pentru multe persoane cu un hobby aparte, pasiunea se poate transforma într-o portiță de evadare din universul corporatist și un mod de a-și recâștiga liberatatea făcând exact ceea ce le place. Dacă ești un astfel de individ și mai dispui în plus și de spațiul necesar amenajării unui atelier de lucru, atunci ai toate șansele să reușești în tot ceea ce îți propui.

Dezvoltate după un plan bine pus la punct, afacerile online sunt cele mai profitabile tipuri de afaceri, chiar și atunci când vine vorba de mici întreprinderi care comercializează alimente, deoarece ele nu sunt la fel de mult de afectate de eventualele crize ce pot apărea în societate ca de exemplu, pandemia cu care ne confruntăm în acest an.

Citește și
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru deschiderea unei cofetării online?
 

#1 Asigură-te că merită!

Oricât de mult ți-ar plăcea să faci prăjituri, înainte să te arunci cu capul înainte în deschiderea unei afaceri de al cărui succes nu ești încă sigur, verifică dacă produsele tale au potențial de a fi cumpărate sau nu. În acest sens, nu rata nicio ocazie de a împărți ceea ce gătești cu rudele și prietenii. Compune-ți o listă cu preparatele pe care ai în plan să le vinzi și ori de câte ori primești pe cineva în vizită sau organizezi o mică petrecere, servește unul dintre ele. Iar dacă tot te ostenești atât de mult, nu ezita să ceri feedback! Pentru a te perfecționa, este important să cunoști părerea sinceră a celor care îți consumă prăjiturile și ce trebuie să faci ca să la faci și mai gustoase.

#2 Respectă legea

Dacă familia și prietenii te-au asigurat că merită să te apuci de făcut prăjituri într-un mod oficial, deschide-ți o firmă și vezi ce autorizații îți sunt necesare pentru a funcționa legal. Chiar dacă va dura ceva până vei obține toate certificatele de care ai nevoie, cel puțin actele firmei este bine să fie în ordine în momentul în care începi să investești în aparatură ca mai departe să poți deconta aceste cheltuieli pe firmă, fără să ieși în pierdere.

#3 Investește în aparatură

Chiar dacă vei lucra ‘‘de acasă’’, respectiv din micul tău atelier, este bine să cumperi de la început frigidere profesionale și vitrine de cofetarie atrăgătoare ca aspect și eficiente din punct de vedere al consumului, pe de-o parte pentru faptul că oricum va trebui să-ți păstrezi prăjiturile undeva până se vând și pe de altă parte pentru că vei putea folosi aceste aparate și într-o cofetărie fizică în eventualitatea în care pe viitor vei vrea să-ți deschizi una. La TechStore.Ro Magazin Electrocasnice găsești o mulțime de frigidere și vitrine frigorifice de care vei avea nevoie într-o astfel de afacere, iar prețurile lor pentru orice buzunar nu te obligă să faci rabat de la calitate.

#4 Nu neglija importanța promovării

Nu te aștept ca odată ce ți-ai deschis afacerea clienții să facă coadă pe site-ul tău sau pe pagina de Facebook prin care vrei să vinzi. Orice tip de afacere trebuie promovată, iar dacă nu ai timpul și nici cunoștințele necesare pentru așa ceva, colaborează măcar cu un creator de conținut care să-ți crească vizibilitatea în mediul online. În ceea ce privește fotografiile, ar fi bine să poți ruga un fotograf profesionist să te ajute. Dar dacă nu-ți permiți la început, cumpără cel puțin un telefon mobil performant care să-ți permită să faci fotografii de înaltă calitate, pe care să le postezi imediat pe rețelele sociale.

#5 Experimentează-te continuu

Dacă ai idee de o nouă prăjitură, nu te teme s-o pui imediat în practică! Produsele neobișnuite, uneori chiar șocante, au priză la public și asta urmărești și tu cu prăjiturile tale. Construiește o Pavlova de un metru sau fă-ți singur dulcețurile și gemurile pentru biscuiți și dă sfoară în țară despre aceste mici detalii care te scot în evidență!

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.