(P) Comoda TV, accesoriul la care nu ai voie să renunți

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
SEO

Ai decis să îți (re)amenajezi livingul, și ești în căutarea acelor piese de mobilier care să îi ofere acestuia un nou look.

 

Deja știi ce canapea vei monta, dacă vrei sau nu masă, nu ai uitat nici de fotolii sau măsuța de cafea, dar parcă mai este nevoie de ceva. Da: comoda TV. Nu, nu zâmbi cu gândul că ai luat-o în calcul, dar ai inclus-o la capitolul ”și altele”. În opinia specialiștilor, comoda TV este acel ceva care poate face diferența atunci când vine vorba despre felul în care ai decis să amenajezi camera, livingul mai exact.

Cum alegi comoda TV

Poate părea ceva simplu să alegi o astfel de piesă de mobilier, dar în momentul în care vrei să o achiziționezi, îți dai seama că lucrurile nu stau deloc așa. Ai nevoie de acea comodă TV care să îți susțină bine televizorul, eventual și un DVD player. Prin urmare, ai nevoie de ceva solid, dar care să mai ascundă în același timp și mulțimea de cabluri prin care toate aceste aparate funționează. În plus, alege o comodă tv care să aibă și unele sertare, unde poți depozita telecomanda, bateriile de rezervă și colecția de DVD-uri. Nu-ți face griji, există numeroase modele disponibile, așa că vei găsi și tu acea piesă de mobilier care să se potrivească perfect cu ceea ce ai tu nevoie.

Comoda TV, aleasă în funcție de locul unde va fi amplasat televizorul

Atunci când vine vorba despre alegerea unei comode TV, trebuie să ții cont și de locul unde urmează să fie amplasat televizorul. Dacă acesta va fi în centrul camerei, ai nevoie de o piesă de mobilier dreptunghiulară. În caz contrar, apelează la celelalte modele. Indiferent însă care este alegerea ta, reține că televizorul este cel care trebuie pus în valoare, iar comoda TV să nu ocupe prea mult spațiu.

Spațiu de depozitare

Pentru că nu îți dorești să ocupi în mod inutil spațiul pe care îl ai la dispoziție, alege acele piese de mobilier care să nu fie doar o simplă masă și atât. De aceea, îndreaptă-ți atenția către o comodă TV care să fie prevăzută și cu spațiu de depozitare. Toate accesoriile terminalelor pe care le folosești pot fi aranjate acolo, sau poate și altele de care ai nevoie și le dorești a fi depozitate în apropierea televizorului. Simplu, practic, eficient și elegant în același timp.

Contează sau nu mărimea

Răspunsul la această întrebare nu poate fi decât unul singur: depinde de dimensiunea camerei unde urmează să fie amplasată comoda TV. În mod evident, atunci când avem de a face cu o cameră unde spațiul nu este o problemă, poți alege acele piese de mobilier care sunt mai voluminoase. În cazul în care nu stai strălucit la dimensiunea camerei, alege modele mai simple. Poți să îți folosești din plin imaginația și, eventual, poți aranja și câteva elemente de decor pe comodă, cu condiția să nu încarci prea mult spațiul și să împiedici vizionarea programelor TV preferate. De asemenea, un truc de efect, în opinia specialiștilor în amenajări interioare este să folosești o comodă mai mică dacă vrei să creezi iluzia că televizorul tău este mai mare decât în realitate.

Adâncimea și stabilitatea

Un aspect de regulă neglijat de majoritatea cumpărătorilor unei astfel de piese de mobilier se referă la la adâncimea și stabilitatea ei. Evident, nu îți dorești ca televizorul să fie instabil, de aceea ai grijă ca adâncimea să fie suficientă. Și, mai ales, nu uita că sigur pe comodă vei aranja și alte suporturi media care au nevoie și ele de spațiu. Din fericire, problema cablurilor este aproape rezolvată, pentru că multe dintre modelele de acum sunt prevăzute cu anumite caracteristici care ascund vederii acea încurcătură inestetică.

Alege în funcție de stilul camerei

Comoda TV trebuie aleasă și în funcție de stilul în care ai amenajat camera. Există variante tradiționaliste, dar și moderne, fiecare cu farmecul ei, și pe care le poți încadra perfect în piesele de mobilier care dau personalitate camerei tale. Acestea au fost recomandările noastre în ceea ce privește alegerea unei comode TV. Dar, nu uita, decizia finală îți aparține, așa că găsește acea piesă care să se potrivească perfect, să nu îți ocupe inutil spațiul și, mai ales, care să nu coste prea mult!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO