(P) Cum să plantezi plante perene în august

advertorial

Plantele perene necesită o îngrijire mai specială. Ele trebuie să treacă printr-o perioadă de repaus, precum și un tratament la rece, înainte de a înflori.

Dacă nu doriți să vă plantați plantele perene într-un loc cald sau într-o seră, cel mai bine este să le începeți în interior și să așteptați până în august înainte de a transplanta. Apoi, urmați aceste sfaturi de plantare pentru a profita la maximum de noile voastre plante. Și nu uitați să le udați în mod regulat!

Pentru a crește flori perene, veți avea nevoie de un amestec bun de pământ pentru ghivece precum și de un recipient de creștere. Semințele plantelor perene au nevoie de o zonă caldă pentru a germina. Unele semințe sunt suficient de mici pentru a fi plantate într-o celulă mică a unui ghiveci pentru răsad, în timp ce altele trebuie să fie transplantate într-un ghiveci mai mare. În orice caz, trebuie să vă semănați semințele în recipiente specifice, special destinate pentru crearea răsadurilor, și să le acoperiți cu folie de plastic pentru a le menține umede.

Momentul de germinare depinde de tipul de sămânță pe care îl plantați, de cele mai multe ori acesta este înscris pe ambalajul semințelor.

În funcție de dimensiunea tăviței pentru răsaduri pe care o folosiți și de tipul plantei, este posibil ca plantele perene să nu crească la dimensiunea lor completă în acesta. Așa că va trebui să luați în considerare mutarea lor într-un ghiveci suficient de mare și dacă este cazul să răriți plantele. Va trebui să oferiți fiecărei plante suficient spațiu pentru a crește, iar acest lucru nu va fi posibil dacă plantele sunt înghesuite într-un spațiu mic.

Citește și
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Cultivarea plantelor perene din semințe este o experiență plină de satisfacții

Aceste plante durează de obicei trei până la cinci săptămâni pentru a germina, dar unele tipuri vor începe să înflorească mai devreme. Indiferent de tipul de plantă pe care îl alegeți, ar trebui să le plantați cu cel puțin opt săptămâni înainte de ultima dată de îngheț. Asigurați-vă că vă etichetați ghivecele de flori cu tipul de sămânță, data când a fost semănată și numărul mediu de zile până la germinare. Dacă spațiul vă permite puteți trece pe etichetă și cantitatea recomandată de apă necesară pentru o bună dezvoltare, precum și orice alte informații ce le considerați relevante.

Înainte de a planta florile perene, ar trebui să luați în considerare clima și locația acestora. Indiferent de zona în care intenționați să le plantați, asigurați-vă că luați în considerare cantitatea de umiditate și de lumină solară de care vor avea nevoie pentru a crește. Un loc vântos sau însorit va necesita udare mai frecventă, în timp ce o locație umbrită va necesita mai puțină udare. În plus, ar trebui să luați în considerare modul în care vor fi întreținute, mai ales în timpul lunilor de iarnă.

Mulți grădinari amatori presupun că este mai dificilă cultivarea florilor perene din semințe decât folosirea răsadurilor, dar aceasta este o greșeală. Răsadurile în sine sunt foarte ușor de realizat din semințe. În plus, procesul este extrem de economic: puteți economisi sume importante dezvoltând plantele de la semințe, mai degrabă decât cumpărând răsaduri de plante la prețuri cu amănuntul. Iar dacă nu vă place felul în care arată plantele în grădină, le puteți schimba cu proxima ocazie. Prețul lor fiind mic nu va exista o constrângere materială, lăsându-vă loc pentru suficiente experimente în căutarea potrivirii perfecte.

Pentru florile perene, veți avea nevoie de semințe
Dar este important să vă asigurați că apelați la un furnizor de încredere înainte de cumpărarea lor. Sunt de notorietate cazuri în care clienții au cumpărat un tip de semințe, dar în realitate a răsărit cu totul alt tip de plantă. Pentru a evita aceste situații, o recomandare excelentă este să aruncați o privire pe oferta www.regalfermierul.ro. Este un furnizor de ghivece de flori și semințe cu un istoric bogat pe această piață, astfel încât plantele dumneavoastră au toate șansele să crească bine.

Fie că ești un grădinar începător sau un grădinar experimentat, luna august este o perioadă excelentă pentru a planta semințe. Veți avea cele mai bune șanse de germinare și succes în înflorire plantând semințe la sfârșitul verii sau începutul toamnei. Așa că dacă nu ați început încă să vă plantați florile perene, acum este momentul să o faceți. Plantarea semințelor în aer liber în luna august poate întârzia creșterea, așa că asigurați-vă că semănați semințele suficient de devreme. Răsadurile trebuie să fie bine drenate și fertile. Alegeți un loc însorit pentru plante, etichetați-le și răriți-le după ce au răsărit. Când vremea este suficient de caldă, aceste plante vor înflori la mijlocul lunii mai sau începutul lunii octombrie.

Plantarea unei grădini perene este o modalitate excelentă de a adăuga culoare și diversitate peisajului tău. Florile perene pot crește într-o varietate de ghivece și pot fi plantate într-o varietate de tipuri de sol. În cele mai reci luni de iarnă, vor avea nevoie de mai multă apă decât vara, așa că alegeți un ghiveci suficient de mare pentru a le găzdui. Când selectați o plantă perenă, luați în considerare locația lor și modul în care vor fi privite. Dacă vor fi într-o zonă cu vânt sau vor avea mult soare, vor avea nevoie de mai multă apă decât ar avea într-o locație însorită.

Odată stabilite, florile perene pot fi replantate în grădină primăvara. În timpul iernii, poate fi necesar să le dezgropați și să le mutați într-un loc mai cald. Cel mai bun moment pentru a transplanta plante perene în pământ este atunci când temperaturile peste noapte sunt în jurul înghețului. Asigurați-vă că adăugați îngrășământ suplimentar în sol în acest moment și nu uitați să udați frecvent plantele.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să îți protejezi sănătatea ficatului și să reduci simptomele de mahmureală cu soluții naturale
(P) Cum să îți protejezi sănătatea ficatului și să reduci simptomele de mahmureală cu soluții naturale

Consumul moderat de alcool face parte din viața socială a multor persoane, fie că vorbim despre o petrecere cu prietenii, o cină festivă sau o întâlnire de afaceri.

(P) Performanță la superlativ în bucătărie: soluții pentru afaceri cu volum ridicat
(P) Performanță la superlativ în bucătărie: soluții pentru afaceri cu volum ridicat

Dacă administrezi o afacere HoReCa cu un flux mare de comenzi, știi cât de important este să ai echipamente care să țină pasul.

(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă
(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă

Pornirea drujbei poate fi una dintre cele mai provocatoare etape, mai ales dacă nu folosiți demarorul potrivit.  

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”
Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că nu se pune problema desfiinţării unor oficii poştale, aşa cum anunţase directorul Poştei Române.