(P) Cum să ne ocupăm cu adevărat de îngrijirea vârstnicilor noștri

SEO

Momentul în care persoanele în vârstă din familia noastră nu se mai pot descurca singure este unul extrem de dificil, atât pentru ele, cât și pentru noi.

Trebuie să le înțelegem nevoile și să ne facem timp pentru îngrijirea lor, astfel încât să se simtă în siguranță. Acest lucru nu este însă deloc simplu, mai ales dacă părintele sau bunicul nostru a fost diagnosticat cu Alzheimer sau cu o altă formă de demență. Totuși, există soluții la care putem apela, astfel încât să-i putem ajuta cât mai mult și să fim în continuare alături de ei.

Pentru un bătrân cu mobilitate redusă în urma unui accident sau a unei boli sau pentru cineva diagnosticat cu demență, activitățile zilnice devin o adevărată corvoadă. Astfel, multe persoane în vârstă nu se mai pot spăla singure, nu mai pot să mănânce fără ajutor sau chiar să se deplaseze. Nici nu se mai pune problema să facă menajul sau să-și gătească. De aceea, ajutorul nostru este extrem de important. Iată ce putem face pentru ei.

Îngrijirea la domiciliu

 

O soluție preferată de cele mai multe persoane este ca bătrânul să rămână la el acasă și să fie îngrijit acolo. Dacă familia locuiește împreună cu el, acest lucru este mai ușor de realizat, însă dacă bătrânul stă singur, atunci ajutorul va fi mai dificil de acordat. Totuși, în funcție de starea persoanei de care trebuie avem grijă, există anumite soluții la care putem apela:

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Vizitarea o dată la câteva zile, pentru a-i face menajul și a-i aduce alimente, dacă bătrânul se poate descurca singur într-o oarecare măsură.
Vizita zilnică, pentru a-l ajuta să mănânce și să se spele.
Îngrijirea permanentă, dacă bătrânul nu se mai poate deplasa și are nevoie de supraveghere și ajutor constant.

În ultimele două cazuri, de mare ajutor poate fi angajarea unei infirmiere specializate în acordarea de servicii persoanelor în vârstă. Infirmiera sau îngrijitoarea poate veni zilnic la bătrân sau poate chiar să locuiască permanent cu acesta, în regim intern, astfel încât să-l poată ajuta oricând este nevoie, inclusiv noaptea.

Desigur, persoana aleasă pentru a locui cu bătrânul trebuie să fie de încredere și să aibă pregătirea necesară pentru îngrijirea unei asemenea persoane, inclusiv pentru cazurile de demență, când comunicarea este foarte dificilă.

Îngrijirea într-un cămin de bătrâni

 

Cea mai bună soluție pentru îngrijirea unui bătrân care nu se mai poate descurca singur este internarea lui într-un centru specializat. Aici, el poate primi cele mai bune servicii, inclusiv îngrijire medicală, dacă este nevoie, iar familia nu va mai trebui să se implice direct, va putea doar să-l viziteze.

Căminul de bătrâni trebuie ales cu mare atenție, iar înainte de a lua decizia trebuie să verificăm mai multe aspecte:

• Localizarea centrului
Condițiile de cazare oferite
Pregătirea personalului
Atitudinea personalului față de rezidenți și de rudele acestora
Serviciile oferite gratuit și cele care sunt disponibile contra cost
Procedura în caz de urgență medicală.

Tariful unui cămin de bătrâni premium este ceva mai mare ca prețul cerut la alte centre cu servicii standard, însă diferența se regăsește în calitatea serviciilor oferite, care înseamnă mai mult confort și siguranță pentru rezidenți. Prin urmare, merită acest efort, pentru că familia va avea garanția că persoana dragă se bucură de cele mai bune condiții și cea mai atentă îngrijire.

În concluzie, ca să avem grijă cât mai bine de vârstnicii noștri trebuie să ține cont în primul rând de starea lor de sănătate și de nevoile pe care le au. Indiferent de aceste aspecte însă, internarea într-un centru specializat este o soluție foarte bună atât pentru bătrân, cât și pentru familia acestuia, deoarece aici el va beneficia de cea mai bună îngrijire și de atenție permanentă.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.