(P) Cum să folosești congelarea pentru cele mai bune rezultate

(P) Cum să folosești congelarea pentru cele mai bune rezultate

Stilul de viață din societatea secolului XXI determină oamenii să fie din ce în ce mai atenți la alimentație și organizarea activităților în așa fel încât să se poată bucura cât mai mult de beneficiile realizărilor.

 

În fiecare locuință se găsește în prezent un frigider, o combină frigorifică sau o ladă frigorifică, care ne ajută să depozităm în condiții de siguranță alimentele preferate. E important să cunoști cum să folosești corect congelarea, deoarece te ajută să salvezi timp, bani și să îți menții sănătatea.


Congelarea este un proces de conservare, care se bazează pe răcirea produselor la temperaturi foarte mici, pentru a împiedica efectul fermenților, microorganismelor , mucegaiurilor, oxidării sau uscării. Prin această metodă se pot păstra majoritatea alimentelor de la carne, legume și fructe, până la cele preparate. Înghețarea la temperaturi cuprinse între -6°C și -18°C face ca alimentele să se păstreze 3 luni, iar înghețarea între -18°C și -35°C poate duce conservarea până la un an. Tehnica de congelare rapidă la temperaturi scăzute sau folosirea vidării, au crescut calitatea produselor congelate și în prezent găsești în magazine o gamă largă de produse congelate.


Iată câteva aspecte pe care e bine să le cunoști când folosești metoda congelării:

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării


1. Achiziționează produse gata congelate. Dacă vrei să ai la îndemână carne, legume sau fructe, fără să ajungi la magazin foarte des, poți face lunar sau chiar la 2-3 luni cumpărărturi mai multe și să le depozitezi în congelator sau în ladă figorifică. Apelează la produsele gata congelate, deoarece acestea sunt obținute prin tehnica de înghețare rapidă, care presupune formarea unor cristale de gheață mai mici, care nu sparg pereții celulelor, deci își vor păstra mai bine calitățile deoarece sunt prelucrate profesionist. Transporă-le în cutii sau pungi termoizolate de la magazin acasă, și nu le mai pune în congelator sau în ladă frigorifică dacă au apucat să se dezghețe.


2. Menține ordinea în congelator. Verifică în mod regulat conținutul congelatorului și aranjează pachetele în așa fel încât să ai acces facil și să își păstreze ambalajul intact. Fii atent la durata de congelare și folosește alimentele în așa fel încât să nu se învechească. Se intâmplă să rămână alimente ascunse de altele puse deasupra, mai ales dacă folosești o lada frigorifică ce se alimentează pe sus, deoarece există tendința de a depozita unele peste altele. Ordonează în așa fel încât să știi mereu ce conține congelatorul și pune etichete produselor pe care le ambalezi personal.


3. Curăță congelatorul de câte ori este necesar. Această operațiune trebuie să o faci cât mai rapid, pentru ca alimentele scoase să nu se dezghețe. Pe parcursul întreținerii, plasează conținutul congelatorului în frigider, pentru a-și menține temperatura. Folosește substanțe de curățare fără miros, preferabil curăță cu o cârpă înmuiată doar în apă. Usucă cu o cârpă moale absorbantă.


4. Împachetează corect pachetele pe care le faci tu. Aranjează în cutii sau pungi speciale alimentele și scoate cât mai bine aerul din pachetele pe care le pregătești pentru congelare. Nu pune produsele în congelator în ambalajele în care le-ai cumpărat. Folosește recipiente sau pungi dedicate și aplică etichete pe care treci data și conținutul. Folosește compartimentul de înghețare rapidă cu care este prevăzut congelatorul sau lada frigorfică.


5. Dezgheață corect alimentele. Alimentele se dezgheață în mod corect la frigider. În afara foilor de plăcintă, de prăjituri, a aluatului de pizza sau a celor introduse direct în cuptorul cu microunde, dezghețarea se face în condiții de siguranță în frigider. Dacă vrei să grăbești procesul, pune într-un vas cu apă rece sau lasă să curgă apă rece peste pachet. Mâncărurile gata preparate se decongelează în cuptor, deoarece pe aragaz există riscul de a se arde. Legumele le poți folosi fără a le dezgheța.

6. Nu toate alimentele se păstrează bine congelate. Legumele și fructele sensibile sau care conțin multă apă nu este indicat să fie congelate, pentru că îți pierd gustul, savoarea și o parte din vitamine sau enzime. Nu se congelează: ouăle crude, măslinele, cafeaua, smântâna, maioneza, alimentele prăjite, cacaoa, mierea, cerealele sau uleiul.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

(P) Ghid spre independența financiară prin investiții inteligente: ce poți face cu banii după ce i-ai economisit
(P) Ghid spre independența financiară prin investiții inteligente: ce poți face cu banii după ce i-ai economisit

Obținerea independenței financiare este un obiectiv pe care mulți îl urmăresc, iar investițiile inteligente joacă un rol important în atingerea acestui scop.

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.