(P) Cum să alegi tabloul perfect pentru casa ta?

tablou, divido, rama tablou
Pro TV

Selectarea unui tablou pentru casă poate avea un impact major asupra aspectului camerei pe care alegeți să o decorați. Atunci când este ales cu grijă, un simplu tablou are capacitatea de a transforma radical acel spațiu și de a-i oferi personalitate.

Nu e nevoie de un buget enorm pentru achiziționarea unui tablou. Este ușor să găsiți artiști mai puțin cunoscuți, la nivel local, pe care să-i cunoașteți în persoană, să le vedeți studioul și să le înțelegeți lucrările, ceea ce nu este neapărat posibil cu un artist mai cunoscut. De asemenea, puteți descoperi tot felul de comori în magazinele de anticariat și în târguri.

1. Selectarea registrului

Înainte de a selecta tabloul, este important să decideți dacă doriți ca locuința dvs. să aibă o atmosferă informală sau formală. Culorile deschise dau un aer relaxat încăperii, în special tablourile fără ramă. Pe de altă parte, un tablou care este înrămat și are culori mai închise, va da un ton mai sumbru și formal încăperii.

2. Selectarea stilului

Dacă nu știți cum să alegeți stilul tabloului, este important să vă gândiți care este starea pe care o evocă casa dvs. și să încercați să găsiți o piesă de artă care să reflecte acea stare. Puteți alege între stilurile modern, tradițional, simplist – lista e lungă.

3. Alegerea culorilor

Culoarea unui tablou poate influența aspectul întregii încăperi. Dacă, de exemplu, culoarea tabloului este una caldă, asigurați-vă că celelalte obiecte de decor din jur sunt în culori reci, deoarece asta va face ca tabloul să iasă în evidență.

Citește și
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

4. Alegerea ramei potrivite

Potrivit experților, ramele albe și negre nu se demodează niciodată, iar auriul și argintiul sunt, la fel, o alegere bună. Dacă optați pentru o ramă din lemn însă, trebuie să fiți atenți la culoarea dușumelei și să luați în considerare faptul că ramele din lemn sunt potrivite pentru casele din lemn. O ramă din lemn întunecat de exemplu, nu va arăta bine într-o casă cu dușumeaua din lemn deschis la culoare.

5. Selectarea dimensiunii tabloului

În mod normal, dacă aveți o cameră mică, un tablou de dimensiuni mari va face ca acea cameră să pară mai mare. Însă, un tablou format din mai multe piese mici, va face ca o cameră mică să pară aglomerată. De asemenea, dacă aveți o piesă de mobilier, cum ar fi o noptieră sau un dulap și doriți să agățați un tablou deasupra, optați pentru un tablou care să fie un pic mai mic, astfel încât piesele să „se încadreze” una pe cealaltă.

6. Selectarea unui tablou format din mai multe piese

Dacă doriți să aveți mai mult de un tablou într-o cameră, acel tablou format din mai multe piese ar trebui să conțină o piesă principală și o piesă secundară sau mai multe piese, după caz.

7. Selectarea unui tablou pentru diferite camere din casă

Pentru birou

Dacă se întâmplă să aveți un birou acasă unde lucrați, arta este o modalitate bună de a vă personaliza acel spațiu, pentru a vă simți mai inspirați și productivi în timp ce munciți. Încercați să încorporați în biroul dvs. tablouri de diverse dimensiuni, atât mari cât și mici. Experții de la Dovido.ro recomandă să optați pentru niște tablouri alb-negru sau tablouri în diverse culori vibrante.

Pentru bucătărie

În ceea ce privește bucătăria, este recomandat să optați pentru tablouri de dimensiuni reduse, care să nu încarce spațiul. Puteți alege un tablou de tip poster cu un citat amuzant sau pozitiv, care să vă facă să zâmbiți ori de câte ori îl vedeți.

Pentru dormitor

Cel mai bun loc unde puteți agăța un tablou în dormitor este deasupra patului. Încercați să alegeți tablouri de dimensiuni mari care să fie în tonuri calde, liniștitoare. Puteți opta pentru lucrări de artă abstracte sau peisaje din natură.

Pentru sufragerie

Pentru camera de zi, este o idee bună să alegeți tablouri mari, supradimensionate. Puteți opta și pentru tablouri moderne, formate din mai multe piese mari.

Pentru baie

La fel ca bucătăria, baia este locul din casă pe care adesea alegem să nu-l decorăm cu tablouri. Pentru acest spațiu, se recomandă alegerea unor piese de artă senine, luminoase. Puteți alege un tablou format din două piese mici pe care să le plasați deasupra toaletei, căzii (dacă aveți una) sau deasupra cârligelor pentru prosoape.

Ce putem spune pe final este faptul că nu există „tabloul perfect” pentru casa dvs. Acest lucru depinde doar de preferințele personale. Singurul aspect important de care trebuie să țineți cont atunci când selectați un tablou este alegerea unei lucrări care să reflecte vârsta locuinței dvs. și stilul decorativ și culorile pe care le aveți în camere.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rețeaua aBeauty Clinique deschide în Oradea o nouă clinică de estetică
(P) Rețeaua aBeauty Clinique deschide în Oradea o nouă clinică de estetică

Pe 1 iulie 2021 rețeaua aBeauty Clinique a deschis oficial o nouă clinică de estetică în Oradea, brandul consolidându-și poziția de lider în România și fiind în continuare cea mai mare rețea de clinici de estetică neinvazivă și beauty din țară.

(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG

Cizmele UGG au devenit vedetele sezonului rece în ultimii ani, asta pentru că oferă protecție și căldură sporită picioarelor chiar și la cele mai joase temperaturi.

(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România
(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România

Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi lansarea pe piața din România. Momentul marchează, totodată, și expansiunea brandului în Europa de Est.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.