(P) Cum prelungești durata de viață a telefonului? 8 ponturi

advertorial

Noile modele de telefoane mobile au numeroase funcții smart. Ele pot fi transportate ușor oriunde mergi și pot înlocui chiar capacitatea de funcționare a unul sistem de calculator.

Telefoanele sunt solicitate cotidian, astfel încât trebuie încărcate cel puțin o dată pe zi.

Consultă lista următoare de ponturi și sfaturi pentru a afla cum poți prelungi viața telefonului tău atât din perspectivă software, cât și hardware ca să te poți bucura de el cât mai mult timp.

Protejează-ți telefonul din exterior

Telefonul mobil are nevoie de protecție împotriva șocurilor puternice precum zgârieturile, loviturile sau căzăturile. Siguranța externă a acestuia este dată de huse, folii pentru ecran și pentru camera principală.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Totodată, este important să alegi husa potrivită pentru modelul tău de telefon. De pildă, husa pentru Huawei Mate 40 Lite trebuie să fie întocmai achiziționată pentru acest dispozitiv. Asemeni exemplului dat, toate telefoanele au nevoie de huse și folii dedicate pentru numeroasele modele.

Curăță periodic telefonul mobil

Telefonul mobil este adesea o sursă de microbi și bacterii deoarece este transportat așezat și depozitat în diferite locuri pe parcursul unei zile. Mai mult, există posibilitatea ca telefonul să fie folosit cu mâinile murdare sau uleioase.

Curățarea telefonului este, în primul rând, igienică pentru sănătatea ta. În al doilea rând, protejează display și orificiile pentru microfon și încărcător, cât și grila pentru difuzor de praf și mizerie.

Nu lăsa bateria telefonului să se descarce complet

Speranța de viață a unui telefon mobil va crește în cazul în care nu va trebui să-l repornești după fiecare încărcare. Se recomandă ca bateria să nu scadă sub 15-20%.

De asemenea, încearcă să nu încarci întotdeauna telefonul la 100% deoarece și acest lucru poate diminua durata de funcționare a telefonului. Deconectează-l când procentul bateriei este la 80-90%.

Nu lăsa conexiunile Wi-fi și Bluetooth active mereu

Conexiunile Wi-Fi și Bluetooth se recomandă a fi închise atunci când nu sunt folosite deoarece consumă destul de mult energia bateriei. Pe termen lung acest lucru va diminua speranța de viață a dispozitivului.

Nu încărca telefonul cu numeroase aplicații

Este în regulă să descarci aplicații pentru a le testa. Cele care nu sunt folosite ulterior se recomandă a fi șterse deoarece încarcă memoria internă a telefonului, iar acest lucru va cauza o funcționare mai lentă a dispozitivului. Păstrează doar aplicațiile de care ai nevoie.

Instalează o aplicație pentru optimizarea bateriei

Aplicațiile pentru optimizarea bateriei te ajută să păstrezi telefonul curat de fișierele nedorite sau corupte; așa-numitele documente „cache”. Dacă instalezi mai multe aplicații ca să alegi varianta potrivită, nu uita să le ștergi pe celelalte pentru a nu încărca memoria telefonului.

Închide ocazional telefonul

Telefonul, asemeni altul dispozitiv digital: laptop, sistem de calculator, tabletă, are nevoie de un repaus. Poți închide telefonul o noapte întreagă, în special în perioadele în care nu ai nevoie de alarmă pentru a te trezi.

O altă opțiune pentru creșterea duratei de viață a telefonului este modul avion. Poți seta această opțiune în locul închiderii telefonului dacă ai nevoie de alarmă.

Nu rata update-urile pentru telefon

Update-urile optimizează modul în care telefonul tău funcționează și este recomandat să nu ratezi astfel de schimbări ale software-ului. În cazul în care telefonul mobil nu are ultima variată de update, aplicațiile pot prezenta erori de rulare sau poți întâmpina probleme de securitate.

Telefonul mobil este o necesitate în zilele cotidiene, de aceea majoritatea oamenilor investesc o sumă semnificativă de bani în achiziționarea acestui device. Protejează-l de șocuri fizice și prelungește-i durata de viață conform ponturilor oferite.

Nu uita să salvezi pe un dispozitiv extern sau cloud fotografiile, videoclipurile, melodiile și alte fișiere importante. Nu este deloc plăcut să pierzi datele din telefon, de aceea un back-up al acestora este recomandat.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 moduri prin care ajuți copilul să își descopere potențialul
(P) 5 moduri prin care ajuți copilul să își descopere potențialul

Este o satisfactie enormă pentru orice părinte să-și vadă copilul împlinit și realizat, atât pe plan personal, cât și profesional.

(P) Suplimentele alimentare cu vitaminele A și E, ajutor natural pentru protecția mucoaselor gastrice și intestinale
(P) Suplimentele alimentare cu vitaminele A și E, ajutor natural pentru protecția mucoaselor gastrice și intestinale

Cele mai recente cercetări din lumea medicală relevă faptul că între sănătatea tractului digestiv și un organism echilibrat există o legătură directă și extrem de importantă.

 

(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară

Primăvara este anotimpul în care simțim că nivelul de energie crește și că avem poftă să petrecem tot mai mult timp în aer liber.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.