(P) Va fi sectorul noilor tehnologii printre cele cu cea mai mare creștere din România anul acesta?

Ultima actualizare: 31-03-2021 18:32
Va fi sectorul noilor tehnologii printre cele cu cea mai mare creștere din România anul acesta?
unsplash.com

Sectorul noilor tehnologii este unul dintre sectoarele cu o creștere majoră în România anul acesta, în mare parte datorită nevoii companiilor de digitalizare.

Încetinirea creșterii economice poate da înapoi dezvoltarea anumitor sectoare, deoarece acestea nu vor mai beneficia de investiții. Cu toate acestea, sectorul noilor tehnologii se află într-o continuă creștere. Tehnologia continuă să avanseze cu noi soluții și dezvoltări aplicabile atât pentru giganții din lumea corporațiilor cât și pentru antreprenorii care lucrează din confortul dormitoarelor lor.

În continuare vă vom prezenta câteva motive pentru care sectorul noilor tehnologii este unul dintre sectoarele cu o creștere majoră în România anul acesta.

1. Tehnologia duce la dezvoltarea noilor tehnologii

Odată cu apariția noilor tehnologii se creează noi oportunități. Tehnologia existentă poate fi accesorizată, îmbunătățită, dar și înlocuită pentru a crea o gamă complet nouă de produse tehnologice care generează venituri. Acest lucru duce la un profit mai mare, o creștere mai mare și practic dezvoltarea continuă a sectorului tehnologic.

2. Orice afacere se bazează pe tehnologie pentru a putea funcționa

Dezvoltarea sectorului tehnologic s-a extins la aproape toate afacerile, de la magazinul din colțul blocului la spitale. Majoritatea industriilor se bazează pe o formă de tehnologie sau alta pentru a putea să-și continue afacerile. De la un simplu POS la aparatele din secțiile de ATI care țin pacienții în viață, tehnologia este cheie pentru ca diferitele instituții să-și poată desfășura activitățile. Acest lucru duce la crearea mai multor oportunități pentru afacerile bazate pe tehnologii și pentru antreprenorii care doresc să-și îmbunătățească serviciile oferite prin utilizarea tehnologiei sigure și eficiente.

3. Cererea pentru securitatea digitală a crescut

În ziua de azi, securitatea datelor cu caracter personal sau sensibil a devenit un aspect tot mai important. Marea îngrijorare este că dacă nu dezvoltăm și menținem cea mai bună tehnologie pentru a ne asigura securitatea datelor noastre digitale, alte persoane/ instituții care nu ar trebui să aibă acces la ele. La un nivel mult mai detaliat, consumatorii generali sunt de asemenea îngrijorați de accesul unor hacker la datele lor cu caracter personal care ar putea fi împărtășite fără acordul lor. O problemă parțial creată de tehnologie este acum rezolvată prin utilizarea unei infrastructuri tehnologice mult mai avansate, rezultând într-o creștere a industriei tehnologice.

4. Companiile vor să economisească bani

Tot mai multe companii recurg în ziua de azi la automatizare atât pentru a economisi timp cât și pentru a putea câștiga mai mulți bani. Majoritatea activităților standardizate și repetitive pot fi automatizate cu ajutorul tehnologiei. În urma recurgerii la astfel de tehnologii, companiile pot avea o acuratețe mai bună, un timp de procesare mai mic, dar și multe alte beneficii. Astfel, tot mai multe companii aleg automatizarea drept o investiție care le-ar putea chiar dubla dacă nu tripla profitul în următoarea perioadă.

Sectorul tehnologiilor de ultimă generație devine din ce în ce mai popular datorită investițiilor în acesta în ultima perioadă. Există mai multe motive pentru care acesta va fi unul dintre sectoarele cele mai prolifice în România în acest an. Automatizarea are un rol important în transformarea companiilor și creșterea profiturilor acestora. De asemenea,mai toate întreprinderile utilizează tehnologia într-o anumită măsură: fie că este vorba de un calculator, un POS sau o mașinărie de ultimă generație. Nu în ultimul rând, tehnologia creează nevoia unor noi tehnologii precum investițiile în securitatea digitală, făcând astfel ca acest secor să fie din ce în ce mai popular.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO