(P) Cum ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru

masti
StirilePROTV

De mai bine de un an, grija pentru noi și cei din jur a căpătat alte valențe. www.sanito.ro/dezinfectare-echipamente-protectie

Pentru asta trebuie să purtați întotdeauna cu voi dispozitive de protecție respiratorie, cum ar fi masti chirurgicale de protecție și în interior, și în locurile aglomerate din aer liber, dar și atunci când starea de sănătate o cere, fie că sunteți bolnav sau doriți să protejați pe cineva bolnav. Desigur, măștile de protecție nu sunt purtate de cei care fac sport, copiii foarte mici sau persoanele cu patologii sau dizabilități incompatibile cu utilizarea măștii.

De asemenea, atunci când stăm la cozi sau suntem într-o zona aglomerată trebuie să menținem o distanță de siguranță de cel puțin un metru.

Nu trebuie să uităm să ne spălăm mâinile des cu apă și săpun sau în absența acestor elemente, trebuie să folosim dezinfectanti maini pe care îi putem ține chiar în geantă sau în ghiozdan. Dezinfectarea mâinilor este extrem de importantă, în special pentru faptul că avem des tendința de a duce mâna la gură sau la nas. Trebuie să fim atenți și la copii, deoarece ei sunt mai predispuși la aceste gesturi, fără a conștientiza pericolul. De asemenea, în unele situații, cum ar fi intrarea în spitale sau cămine de bătrâni, ori magazine foarte mari, puteți să purtați manusi protectie din latex sau nitril. Astfel de produse pentru protecție puteți găsi la magazinul online Sanito.ro.
Ce să mai faceți?

-Evitați locurile aglomerate, încăperile închise, cu ventilație slabă și distanță neconformă.

-Asigurați o bună ventilație a spațiilor închise, inclusiv case și birouri.

-Evitați îmbrățișările și strângerile de mâna.

-Strănutați și / sau tușiți într-o batistă evitând contactul mâinilor cu secrețiile respiratorii.
-Evitați utilizarea mixtă a sticlelor și a paharelor, mai ales în timpul sportului.

-Nu atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.

-Nu luați medicamente antivirale și antibiotice, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă prescrie.

-Curățați suprafețele cu apă și săpun sau detergenți neutri obișnuiți pentru a îndepărta murdăria și apoi dezinfectați-le cu soluții pe baza de hipoclorit de sodiu sau alcool diluat corespunzător.

Dorim să insistăm puțin în ceea ce privește utilizarea măștii de protecție. Este obligatoriu să aveți întotdeauna măști la voi. Acestea trebuie purtate la interior, altele decât casele private și, de asemenea, în toate locurile în aer liber aglomerate precum piețe, târguri sau stații de autobuz.

Utilizarea dispozitivelor de protecție respiratorie este recomandată cu tărie chiar și în case private în prezența persoanelor care au probleme de sănătate. De asemenea, la locul de muncă trebuie să purtați măști de protecție pentru a vă feri pe voi înșivă și pe cei din jurul vostru. Este indicat să fie utilizate măștile din materiale multistrat pentru a oferi o barieră adecvată și, în același timp, pentru a garanta confortul și respirabilitatea, forma și aderența adecvate, care permit acoperirea de la barbie până la partea de sus a nasului.

Nu este indicat să purtați mai multe măști chirurgicale suprapuse. Utilizarea rațională a măștilor chirurgicale este importantă pentru a evita risipă inutilă de resurse prețioase și pentru a evita poluarea mediului.

Înainte de a pune masca:

-Spălați-vă mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 40-60 de secunde sau efectuați igiena mâinilor cu o soluție dezinfectantă timp de cel puțin 20-30 de secunde.
-Purtați masca atingând doar elasticele și având grijă să nu atingeți interiorul.
-Poziționați corect masca aderând apreta metalică flexibilă la nas și aducând restul măștii sub barbie.
-Asigurați-vă că o purtați în direcția corectă ( la măștile chirurgicale partea colorată este cea externă).
-După manipularea unei măști uzate, spălați-vă sau curățați-vă mâinile.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Tendințe la parfumuri în toamna anului 2022
(P) Tendințe la parfumuri în toamna anului 2022
(P) Ce premii sunt puse la bătaie la Cupa Mondială din Qatar și cum a crescut fondul de premiere
(P) Ce premii sunt puse la bătaie la Cupa Mondială din Qatar și cum a crescut fondul de premiere

De la o ediție la alta, FIFA a mărit considerabil premiile oferite echipelor participante la Cupa Mondială.

(P) Ce a găsit o firmă de construcții/desfundări canalizare când a verificat instalația unui proprietar din București
(P) Ce a găsit o firmă de construcții/desfundări canalizare când a verificat instalația unui proprietar din București

Imaginează-ți că te trezești într-o zi ca ai canalizarea înfundată. Un adevărat coșmar pentru oricine iar din punct de vedere statistic... o certitudine, o adevarata bomba cu ceas.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.