(P) Cinci metode prin care poți crește valoarea telefonului, atunci când vrei să îl vinzi

advertorial

Ești genul de utilizator care preferă să rămână conectat la ultimele trenduri din tehnologie și îți cumperi mereu cele mai noi telefoane de pe piață?

Ori poate te afli la polul opus și preferi să folosești același dispozitiv ani la rândul?

Oricare ar fi răspunsul tău, vine o vreme în care e nevoie să faci trecerea la un model mai nou de smartphone. Așa că vechiul telefon e gata să fie valorificat, în loc să rămână uitat luni sau chiar ani la rândul într-un sertar.

Câteva dintre metodele pe care urmează să ți le prezentăm pot fi aplicate chiar din prima zi în care folosești un telefon, în ideea că, la un moment dat, vei vrea să-l vinzi. Alte sfaturi vor putea fi aplicate cu doar câteva momente înainte de a decide să-l pui la vânzare. Iată, așadar, cum poți crește valoarea telefonului tău atunci când vrei să recuperezi o parte din banii investiți, cândva, în dispozitiv.

Investește într-o husă de calitate

Chiar dacă producătorii de telefoane îmbunătățesc, de la o generație la alta, materialele folosite pentru carcasele telefoanelor, părțile laterale și spatele unui smartphone rămân expuse zgârieturilor. Da, iPhone 11 și iPhone 12 sunt „învelite” în sticlă Gorilla Glass și sunt protejate de o ramă din aluminiu, însă e suficient ca în buzunarul în care ți-ai pus telefonul să ai un singur obiect mai dur pentru ca dispozitivul să iasă de acolo „șifonat”.

Citește și
Deputatul AUR care a primit fraudulos locuință de la MApN și a vândut-o de 13 ori mai scump. Condamnat, generalul Mircia Chelaru a încercat să anuleze sentința

O husă care va acoperi zonele vulnerabile ale telefonului te va ajuta să crești valoarea telefonului atunci când vrei să-l vinzi. Iar dacă te știi mai stângaci din fire, poate ar fi indicat să cumperi o husă cu clapetă, adică una care acoperă și display-ul smartphone-ului.

Protejează-i ecranul

O modalitate sigură de a pierde mult din prețul pe care îl puteai altfel obține pentru telefonul tău este să încerci să-l vinzi cu ecranul spart. Și știm, e greu să păstrezi display-ul intact, mai ales dacă obișnuiești să-ți ții telefonul în geantă, la un loc cu setul de chei sau alte obiecte ascuțite.

O nouă investiție, de ale cărei rezultate te vei bucura ulterior, este una într-o folie de protecție pentru ecranul telefonului tău. Cu ajutorul acesteia, display-ul smartphone-ului va rămâne intact, iar tu vei putea obține mai mulți bani atunci când vei vrea să-ți vinzi vechiul telefon.

Folosește doar încărcătorul original

Obișnuit să stai plecat de acasă multe ore pe zi, probabil vei fi tentat să-ți alimentezi telefonul cu ajutorul încărcătorului din mașină sau cu cel pe care ți-l va împrumuta vreun coleg de birou. Iar asta s-ar putea să fie o greșeală care, mai târziu, te va costa mai mult decât îți poți imagina.

Dacă încărcătorul la care apelezi nu este cel original, cel mai probabil, nu va avea o conexiune electrică de bună calitate. Asta fie îți va deteriora portul de încărcare, fie îți va „seca” bateria. Efectele se pot vedea în timp, însă, ținând cont că telefoanele din zilele noastre nu mai au posibilitatea de a detașa bateria, vei fi nevoit să achiți, înainte de vânzare, o vizită în service. Pe lângă timp și bani cheltuiți, vei pierde mult și la revânzarea telefonului, în contextul în care dispozitivul nu va veni cu bateria originală.

Ține-l departe de lichide, umiditate și temperaturi extreme

După cum bine știi, apa și electricitatea nu sunt cei mai buni prieteni, așa că expunerea telefonului în medii umede îl va deteriora în timp. Primele semne pe care le-ai putea sesiza ar fi cele legate de acumulatorul smartphone-ului. Un telefon care a luat contact cu lichidele, voit sau accidental, va avea o baterie mai slabă.

De asemenea, e posibil să observi că dispozitivul nu mai răspunde la fel de repede și de bine, ca înainte, la comenzile pe care i le dai. Așa că, data viitoare când vei fi tentat să iei cu tine telefonul la duș sau în saună ori la piscină, unde ești sigur că vei surprinde cele mai bune cadre pe sub apă, mai gândește-te o dată.

Aceleași sfaturi se aplică și în cazul în care obișnuiești să-ți verifici des telefonul iarna, cât timp ești afară. Temperaturile prea mici pot distruge o baterie litiu-ion, care nu rezistă la frig.

Deconecteaza-te de la cloud, transferă toate datele și dă-i o resetare din fabrică

Un alt sfat grozav care te va ajuta să obții mai mulți bani atunci când îți vinzi telefonul este să îl predai fără nicio informație în memorie, adică exact așa cum era când l-ai cumpărat. Nu uita să faci un backup înainte să alegi resetarea din fabrică și deconectează-te de la iCloud sau de la contul Google.
Sperăm că sfaturile oferite mai sus te vor ajuta să obții cea mai mare sumă posibilă atunci când vei alege să-ți vinzi vechiul telefon.

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Alege mobilierul perfect. Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare
(P) Alege mobilierul perfect. Transformă-ți grădina într-o oază de relaxare

O grădină bine amenajată nu este doar un spațiu verde, ci o adevărată extensie a locuinței tale, un loc unde poți evada din agitația cotidiană și te poți conecta cu natura.

 

(P) Candelabre LED în 2024: Eleganța și eficiența în iluminatul modern
(P) Candelabre LED în 2024: Eleganța și eficiența în iluminatul modern

Candelabrele LED au devenit una dintre cele mai rafinate și eficiente soluții de iluminat pentru locuințe, hoteluri și spații comerciale.

(P) Când mai este cerut cazierul judiciar în 2024 și ce date se regăsesc în acesta
(P) Când mai este cerut cazierul judiciar în 2024 și ce date se regăsesc în acesta

În 2024, cazierul judiciar rămâne un document esențial în numeroase situații, reflectând istoricul judiciar al unei persoane.

Recomandări
Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană
Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, joi, în cadrul Consiliului European, pentru un mesaj ferm din partea UE de susţinere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, relatează Agerpres.

 

O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert
O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert

MApN a anunțat, joi, că, în jurul orei 17:00, sistemul de supraveghere radar al Armatei Române a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni
Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni

Avem candidați la prezidențiale care au mai multe case, mașini, precum și sume impresionante în conturi, dar și candidați, care trăiesc doar din salariu și au credite.