(P) Ce factori influențează performanța anvelopelor de iarnă pe drumuri umede sau înzăpezite

seo

Anvelopele de iarnă joacă un rol crucial când vine vorba despre conducerea în condiții neprielnice precum polei, zapadă sau viscol.

Alegerea corectă a anvelopelor și performanța lor poate fi influențată de o varietate de factori, iar înțelegerea acestora te poate ajuta să-ți maximizezi siguranța și confortul în sezonul rece. Iată ce factori trebuie să iei în considerare pentru a alege anvelopele corecte și pentru a a asigura performanța optimă a acestora.

Alege anvelopele de iarnă potrivite

Pentru a nu avea surprize neplăcute este important să știi cum să alegi anvelope iarna potrivite pentru mașina ta. Pentru asta trebuie să știi care sunt dimensiunile potrivite. Acestea sunt ușor de aflat deoarece se găsesc în cartea mașinii sau pe anvelopele actuale, îndiferent de tipul lor (de vară, de iarnă sau all-season).

Prin urmare, uită-te cu atenție și vei observa o serie de tipul cauciucuri iarna 205/55 R16. 205 reprezintă lățimea exprimată în milimetri, 55 reprezintă înălțimea (exprimată în procent din lățime), iar R 16 este diametrul interior al anvelopei. Astfel, ținând cont de această serie, vei putea găsi rapid anvelopele potrivite.

Citește și
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni

Însă, când cumperi anvelope de iarnă este important să fii atent ca acestea să aibă inscripționate unul dintre următoarele simboluri: "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", dar și un fulg de zăpadă. Literele M și S vin de la cuvintele englezești “mud” care înseamnă “noroi” și “snow” care înseamnă “zăpadă”. Dacă anvelopele nu au aceste inscripții înseamnă că nu sunt reglementate pentru sezonul rece, sunt periculoase și, în plus, riști să te alegi cu amenzi costisitoare.

Ce factori influențează performanța anvelopelor de iarnă

Pe piață există numeroși producători de anvelope. Prin urmare vei putea achiziționa anvelope iarna 205/55 R16 de la diverși producători, fiecare având prețuri diferite. Iată însă la ce factori trebuie să fii atent când alegi anvelopele pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere:

Compoziția anvelopelor. Anvelopele de iarnă sunt fabricate din compuși de cauciuc speciali care rămân flexibili la temperaturi scăzute. Acești compuși contribuie la aderența optimă pe suprafețe umede sau înghețate.

Profilul anvelopelor. Un profil adecvat, cu blocuri de rulare și caneluri groase, asigură o evacuare eficientă a apei și zăpezii. Aceasta reduce riscul de alunecare și îmbunătățește tracțiunea pe drumuri umede sau înzăpezite.

Adâncimea benzii de rulare. Anvelopele de iarnă au o adâncime a benzii de rulare mai mare decât cele de vară. Cu cât adâncimea este mai mare, cu atât anvelopa are o capacitate mai bună de a expulza apă și de a se “agăța” de zăpadă pentru tracțiune crescută.

Lamele și caneluri. Lamelele și canelurile adaugă muchii suplimentare pentru o aderență mai bună pe drumuri umede, contribuind la reducerea riscului de acvaplanare.

Temperatura ambientală. Temperaturile crescute pot afecta semnificativ performanța anvelopelor. Compușii de cauciuc din anvelopele de iarnă rămân mai flexibili la temperaturi mai joase, asigurând aderența adecvată.

Viteza de conducere. Conducerea la viteze ridicate, sau agresivă, poate duce la o creștere a temperaturii anvelopelor, afectând durabilitatea și performanța lor pe termen lung.

Starea de încărcare a mașinii. O mașină supraîncărcată poate pune o presiune excesivă pe anvelope, afectând aderența și durabilitatea acestora.

Pentru a beneficia la maximum de performanța unor anvelope de ianră, asigură-te că acestea sunt întotdeauna într-o stare optimă și că știi cum să adaptezi stilul de conducere la condițiile meteorologice. Cu o atenție adecvată, anvelopele tale vor oferi tracțiune și siguranță superioare pe drumuri umede sau înzăpezite.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum recunoști neuropatia periferică la picioare
(P) Cum recunoști neuropatia periferică la picioare

Neuropatia periferică este o afecțiune care afectează nervii periferici, provocând simptome precum amorțeală, furnicături, durere și slăbiciune musculară.

(P) 5 soluții împotriva mucegaiului din casă
(P) 5 soluții împotriva mucegaiului din casă

Mucegaiul crește și se dezvoltă în medii cu un nivel de umiditate ridicat.

 

(P) Ce trebuie să iei în considerare când achiziționezi o canapea extensibilă
(P) Ce trebuie să iei în considerare când achiziționezi o canapea extensibilă

Alegerea unei canapele este o decizie importantă în amenajarea oricărui spațiu, combinând estetica, confortul și funcționalitatea într-un singur mobilier.

Recomandări
Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați, nu emigrează ca românii
Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați, nu emigrează ca românii

Ministrul maghiar al Economiei susține că ungurii trăiesc mai bine și sunt mai bogați decât românii, chiar dacă PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei. În plus, economia Ungariei este bazată pe export, nu pe consum, ca a României.  

Care este situația actuală din Slănic Prahova, unde o stradă s-a surpat. Noi informații imagini de la fața locului
Care este situația actuală din Slănic Prahova, unde o stradă s-a surpat. Noi informații imagini de la fața locului

Prefectul județului Prahova a oferit noi informații, sâmbătă, despre situația din Slănic Prahova, oraș în care o stradă s-a surpat pe 25 aprilie.

Noi detalii despre starea lui Florin Piersic. S-a ridicat în picioare pentru prima dată după câteva săptămâni
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic. S-a ridicat în picioare pentru prima dată după câteva săptămâni

Starea actorului Florin Piersic, internat la Spitalul Foișor, pe secția ATI, are o evoluție lent favorabilă.