(P) Când este indicată kinetoterapia și care sunt cele mai importante beneficii ale acesteia

p
Freepik

Kinetoterapia este o formă de terapie prin mișcare. Este utilizată în scopul recuperării sau îmbunătățirii sănătății și mobilității unor segmente ale corpului afectate după o boală sau accidentare.

Această formă de terapie se bazează pe principiul că mișcarea este esențială pentru menținerea și îmbunătățirea funcționalității corpului uman. Mai multe despre indicațiile și beneficiile kinetoterapiei vei afla mai jos.

Tipuri de kinetoterapie

În funcție de rolul ei și de categoriile de pacienți cărora li se adresează, se pot distinge mai multe tipuri de kinetoterapie. Printre acestea se numără:

 • kinetoterapia profilactică - este utilizată pentru a preveni apariția unor probleme de sănătate legate de sistemul locomotor; ea se poate concentra pe diverse aspecte, de la postură și ergonomie, până la exerciții de întărire a musculaturii sau de flexibilitate;
 • kinetoterapia de recuperare - este esențială după un traumatism, o intervenție chirurgicală sau o afecțiune și are ca scop redarea mobilității, forței și coordonării, contribuind la accelerarea procesului de vindecare și la îmbunătățirea calității vieții pacienților;
 • kinetoterapia curativă - este utilizată ca tratament complementar pentru diverse afecțiuni medicale;
 • kinetoterapia pediatrică - se concentrează pe copiii cu afecțiuni ortopedice, ale coloanei vertebrale sau boli neurologice.
Când este indicat să se apeleze la kinetoterapie?

Dincolo de rolul ei profilactic, kinetoterapia poate fi indicată într-o serie de situații, fiind adesea recomandată de medici pentru recuperarea după intervenții chirurgicale, tratamentul afecțiunilor cronice, reabilitarea după accidente vasculare cerebrale, tratamentul leziunilor sportive sau al durerilor de spate cronice. Aceasta este eficientă în tratarea unei game variate de afecțiuni, printre care se numără leziuni ale ligamentului, leziuni ale tendonului lui Ahile, diverse leziuni ligamentare, traumatisme la nivelul membrelor superioare sau inferioare și afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Pe lângă aceste afecțiuni, kinetoterapia joacă un rol crucial în gestionarea și ameliorarea simptomelor în cazul unei game largi de afecțiuni, de la tulburări reumatologice și metabolice la diverse afecțiuni neurologice, boli cardiovasculare, afecțiuni respiratorii sau traumatisme sportive.

Citește și
Criminalul a folosit „un nivel de deghizare fără precedent”. Noi detalii despre crima de la Brăila

După cum se poate vedea din cele de mai sus, motivele pentru care ai putea avea nevoie de servicii de kinetoterapie în Brașov sunt numeroase și diverse.

Beneficiile kinetoterapiei

Kinetoterapia reprezintă o metodă terapeutică esențială care aduce o serie variată de beneficii, având un rol important atât în recuperarea medicală, cât și în menținerea sănătății generale. Printre cele mai importante beneficii ale kinetoterapiei se numără:

 • reducerea durerii - kinetoterapia poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare, articulare, de spate și a celor provocate de diverse afecțiuni;
 • îmbunătățirea mobilității articulare - exercițiile fizice și tehnicile folosite în kinetoterapie ajută la creșterea gamei de mișcare la nivelul articulațiilor;
 • creșterea forței musculare - un program personalizat de kinetoterapie duce la tonifierea musculară și la creșterea forței generale;
 • îmbunătățirea echilibrului și coordonării - kinetoterapia poate fi de ajutor în problemele de echilibru și coordonare, fiind utilă pentru prevenirea căderilor la vârstnici sau pentru sportivi;
 • corectarea posturii - postura incorectă poate duce la dureri și afecțiuni ale coloanei vertebrale; kinetoterapia ajută la corectarea posturii și la prevenirea acestor probleme;
 • prevenirea unor afecțiuni musculoscheletale: kinetoterapia profilactică este o modalitate eficientă de a preveni apariția accidentărilor, a bolilor sau a altor probleme care pot afecta sistemul locomotor;
 • menținerea sănătății generale: kinetoterapia ajută la menținerea mobilității, a forței musculare și a unei stări generale de bine.

Pe lângă beneficiile fizice, kinetoterapia poate avea și efecte pozitive asupra sănătății mentale, contribuind la reducerea stresului, la îmbunătățirea calității somnului și la creșterea nivelului de energie.

Kinetoterapia este o modalitate sigură și eficientă de a-ți îmbunătăți sănătatea generală și bunăstarea. Indiferent de vârsta sau nivelul tău de condiție fizică, există un program de kinetoterapie care poate fi adaptat nevoilor tale specifice. Consultă un medic sau un kinetoterapeut pentru a afla dacă kinetoterapia este soluția potrivită pentru tine!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) De ce să alegi BUKI în detrimentul altor platforme educaționale din România? Motive și instrucțiuni pentru părinți
(P) De ce să alegi BUKI în detrimentul altor platforme educaționale din România? Motive și instrucțiuni pentru părinți

Învățământul online în România se dezvoltă rapid, oferind oportunități la fel de diverse precum meditațiile online.

(P) Autoritatea pentru Digitalizarea României oferă cursuri de perfecționare în tehnologii avansate pentru IMM-uri
(P) Autoritatea pentru Digitalizarea României oferă cursuri de perfecționare în tehnologii avansate pentru IMM-uri

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a lansat proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, pentru a contribui la creșterea numărului IMM-urilor care adoptă tehnologii inovatoare, sprijinind tranformarea digitală a României.

(P) Centrala antiefracție – cel mai bun paznic, bazat pe tehnologie de ultimă oră
(P) Centrala antiefracție – cel mai bun paznic, bazat pe tehnologie de ultimă oră

Echipamentele de ultimă oră sunt capabile să îți ofere un nivel de protecție foarte înalt, cu condiția să investești în sisteme cu adevărat performante.

Recomandări
Un nou azil al groazei a fost găsit în Neamț. 50 de bolnavi erau ținuți nespălați și în condiții mizere | FOTO
Un nou azil al groazei a fost găsit în Neamț. 50 de bolnavi erau ținuți nespălați și în condiții mizere | FOTO

Zeci de oameni cu dizabilități au fost găsiți în condiții revoltătoare la un centru de îngrijire din comuna Războieni, județul Neamț.

Ce șanse are Kamala Harris să devină prima femeie președinte al Statelor Unite. Datele surprinzătoare ale caselor de pariuri
Ce șanse are Kamala Harris să devină prima femeie președinte al Statelor Unite. Datele surprinzătoare ale caselor de pariuri

Odată cu ieșirea lui Joe Biden din cursa prezidențială din SUA din 2024, datele privind pariurile arată că vicepreședintele Kamala Harris câștigă teren. Dar, în ciuda creșterii șanselor, Donald Trump rămâne în frunte.

Autoritatea pentru Protecția Copilului a explicat de la ce au pornit violențele din Leeds: ”Familia a fost informată”
Autoritatea pentru Protecția Copilului a explicat de la ce au pornit violențele din Leeds: ”Familia a fost informată”

Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului din România susține că familia din Leeds știa ce urma să se întâmple cu copiii lor, mai ales că în ziua în care s-au produs violențele avusese loc o ședință în instanța britanică, referitoare la acest caz.