(P) Calculatorul sarcină, cea mai bună metodă să afli în ce zodie se va naște bebelușul tău

sarcina 2

Dacă ești însărcinată și vrei să afli ce zodie va avea bebelușul tău, poți estima data probabilă a nașterii cu ajutorul unui calculator sarcină.

Adesea, părinții au propriile lor preferințe în materie de semne zodiacale și își doresc ca cel mic să vadă lumina zilei într-o anumită zodie, beneficiind de trăsăturile pe cale le apreciază la persoanele din anturajul lor. Astfel, pentru un Leu ambițios va conta mult ca și copilul să aibă avantajul tenacității și calităților de lider ale acestui semn, mai mult decât sensibilitatea Racului sau hărnicia Fecioarei, cealaltă zodie vecină cu Leul.

Data la care ar trebui să vină pe lume bebelușul este o preocupare pentru fiecare viitoare mămică, pentru familia acesteia, dar și pentru medicul ginecolog care îi urmărește sarcina. Pe lângă metodele tradiționale, cu rezultate mai mult sau mai puțin confirmate, există un calculator sarcină care determină automat data probabilă a nașterii în funcție de prima zi a ultimului ciclu menstrual. Poți să stabilești, din intimitatea căminului, cu ajutorul unui calculator, sarcina pe săptămâni și luni pentru a fi la curent, în orice moment, cu transformările organismului tău, cu evoluția fătului și dezvoltarea lui în viața intrauterină. kid.ro îți oferă informații detaliate despre fiecare etapă a sarcinii, despre simptome, analize necesare, alimentație, somn și călătorii în timpul acestei perioade deosebite din viața ta.

La ce folosește un calculator sarcină?

Citește și
femeie gravida
Ungaria obligă prin hotărâre guvernamentală femeile să asculte bătăile de inimă ale fătului înainte de a avorta
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Dincolo de considerente care țin de superstiții, de credințele părinților într-un destin remarcabil al copilului datorat zodiei în care s-a născut, un calculator de sarcină are o serie de beneficii. Din punct de vedere practic, pe lângă estimarea datei nașterii copilului, acesta permite un calcul de sarcină în vederea determinării cu exactitate a trimestrului, lunii și săptămâni de sarcina în care viitoarea mamă se află într-un anumit moment.

Fiecare perioadă de sarcină vine cu propriile simptome, probleme, provocări și analize specifice, despre care poți găsi detalii pe site-ul kid.ro și este important să cunoști din timp toate informațiile necesare. Etapa de sarcină în care te afli corespunde, de asemenea, unui stadiu de dezvoltare a bebelușului și nu-i așa că vrei să afli tot ce ce poate despre mica minune din pântec?

Cum se calculează data estimată a nașterii?

Data probabilă a nașterii pentru o femeie însărcinată este data calculată pentru momentul în care bebelușul ar trebui să vină pe lume. Ginecologul te va întreba întotdeauna care este data ultimei menstruații, ceea ce înseamnă că prima zi a menstruației este stabilită de medic ca data de la care începe să curgă perioada de sarcină și în funcție de care se stabilește și data nașterii copilului.

Viitoarele mame își alcătuiesc însă propriul calculator sarcina în funcție de data concepției, de ziua în care au avut contactul sexual cu partenerul lor în perioada fertilă. Ecografia cu ultrasunete și ecografia morfofetală corespunzătoare trimestrelor de sarcină pot indica uneori o altă vârstă a fătului, ceea ce duce la întrebarea care este cel mai bun calculator de sarcină?

Limitele unui calculator sarcină tradițional

Deși se poate estima data nașterii bebelușului prin mai multe metode de calcul, statisticile arată că data a fost stabilită corect într-un procent mai mic de 4 % dintre cazuri. În 60 % dintre cazurile din eșantionul cercetat, femeile au născut la diferență de o săptămână în plus sau în minus față de estimare, pe când în 90 % dintre cazuri, nașterea s-a produs la două săptămâni diferență față de momentul prevăzut. Explicația unui astfel de decalaj constă în existența a numeroși factori care pot influența durata sarcinii, printre care vârsta, durata sarcinilor anterioare și greutatea mamei la naștere.

De asemenea, unele studii arată că vârsta gestațională a copilului la naștere poate fi influențată și de rasă, femeile din rasa albă având o durată a sarcinii mai mare decât cele de culoare. Termenul la care ar trebui să vină pe lume bebelușul ar trebui să fie, de fapt, un interval cuprins între câteva zile și două săptămâni, dacă ne ghidăm după statistici. Iată de ce un calculator sarcină clasic își are limitele lui în ceea ce privește stabilirea cu certitudine a datei nașterii.

Variante tradiționale pentru calculator sarcină pe săptămâni și luni

O sarcină normală durează între 38 și 42 de săptămâni. Există mai multe moduri de calcul tradiționale, dar, cu toate acestea, studiile statisticile arată că doar în 4 % dintre cazuri copii se nasc la data preconizată (sursa Wikipedia).

Principalele metode de calculare a vârstei gestaționale sunt:

1. Calcularea directă a zilelor de la începutul ultimei menstruații. În cazul fertilizării in vitro, se calculează zilele de la prelevarea sau co-incubarea ovocitelor și se adaugă 14 zile.

2. Ecografia obstetricală timpurie. Estimarea vârstei fătului se face comparând dimensiunea unui embrion sau a unui făt cu cea a unui grup de referință de sarcini de vârstă gestațională cunoscută (cum ar fi calculată din ultimele perioade menstruale) și folosind vârsta gestațională medie a altor embrioni sau fetuși de aceeași dimensiune.

3. Regula lui Naegele. Denumit după obstetricianul german Franz Karl Naegele (12 iulie 1778, la Düsseldorf, Germania și devenit în 1806 director al spitalului din Heidelberg), acest calculator sarcina pe luni pleacă de la premisa că la data nașterii, copilul are o vârstă gestațională de 280 de zile. Astfel, la prima zi a ultimei menstruații se adaugă un an, apoi se scad 3 luni și se adaugă rezultatului 7 zile. De exemplu, dacă data ultimei menstruații este 5 noiembrie 2022:

+ 1 an = 5 noiembrie 2023,

- 3 luni = 5 august 2023

+ 7 zile = 12 august 2023 (data probabilă a nașterii).

Calculator sarcina aplicație

O metodă modernă, cu rezultate bune este utilizarea unui calculator de sarcină online. Acesta se bazează pe o aplicație în care se introduc câteva date, în funcție de complexitatea calculatorului sarcina. Cel mai simple aplicații presupun doar introducerea datei ultimei menstruații a viitoarei mame, calculatorul făcând automat calculul și generând instant data probabilă a nașterii copilului. Avantajul față de calculele clasice este că aplicația ține cont și de anii bisecți.

Există însă și un calculator de sarcina aplicație cu mai multe variabile de introdus. S-a demonstrat că data estimată a nașterii depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta și rasa mamei, dacă aceasta este la primul copil sau a mai avut nașteri. Femeile care mai au copii, cele cu vârsta sub 19 ani și cele peste 34 de ani, femeile de culoare au gestații mai scurte decât femeile aflate la primul copil, femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 34 de ani sau femeile albe.

Aplicațiile mai complexe cer introducerea unor date privind obiceiurile alimentare ale mamei, consumul de alcool înainte de sarcină, fumatul, existența unor sângerări în timpul unei anumite perioade de sarcină, precum și existența unor sarcini anterioare pierdute, încercând să determine în calculatorul de sarcina, dacă există factori de risc care ar putea cauza o naștere prematură sau cu câteva zile înainte de termen.

Pe lângă metodele clasice de a determina vârsta gestațională și data probabilă a nașterii fătului, o aplicație calculator de sarcină te poate ajuta să estimezi data la care bebelușul va veni pe lume. Aplicația este ușor de folosit, iar rezultatul obținut te poate surprinde prin acuratețe și precizie, ajutându-te să stabilești mai ușor în ce perioadă a sarcinii te afli, la ce simptome ar trebuie să te aștepti, ce analize ar trebui să faci din cele recomandate de medic și să te pregătești pentru marele eveniment al venirii pe lume a copilului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Armeda Carpet depozit de covoare intră în online
(P) Armeda Carpet depozit de covoare intră în online

Alegerea covorului perfect este o sarcină importantă, ținând cont că este în joc aspectul unei anumite zone din locuință. 

Ungaria obligă prin hotărâre guvernamentală femeile să asculte bătăile de inimă ale fătului înainte de a avorta
Ungaria obligă prin hotărâre guvernamentală femeile să asculte bătăile de inimă ale fătului înainte de a avorta

Guvernul Ungariei a impus prin decret obligaţia de a asculta bătăile inimii fătului înainte de avort, o cerinţă pe care vor trebui să o îndeplinească toate femeile însărcinate care optează pentru o întrerupere de sarcină, transmite marţi EFE.

Cum a reușit o femeie să nască gemeni cu tați diferiți. „Nu știam că se poate întâmpla asta”
Cum a reușit o femeie să nască gemeni cu tați diferiți. „Nu știam că se poate întâmpla asta”

O mamă a conceput o sarcină întâlnită doar o dată la un milion de cazuri, bebelușii ei gemeni având tați biologici diferiți.

Guvernatorul Texasului spune că victimele violului pot lua „pilula de a doua zi” pentru a preveni o sarcină
Guvernatorul Texasului spune că victimele violului pot lua „pilula de a doua zi” pentru a preveni o sarcină

Guvernatorul Texasului Greg Abbott a spus că victimele violului din statul său pot lua Plan B, o pilulă contraceptivă de urgență care previne sarcina, cunoscută sub numele de „pilula de a doua zi”.

Sfaturi utile pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate. Ce spun specialiștii
Sfaturi utile pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate. Ce spun specialiștii

Dacă aveți peste 35 de ani și sarcina nu apare în șase luni, nu așteptați fără un diagnostic.

 

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.