(P) Beneficiile polenului crud

advertorial

Unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea și prevenirea diferitelor afecțiuni ale sănătății este polenul crud.

Polenul crud este pulberea care se formează în staminele florilor și care este necesară pentru fecundare, pe care albinele o amestecă cu salivă și o transportă până la stup.

Polenurile culese de albine sunt foarte nutritive, reprezentând și singura sursă de hrană a acestor insecte atât de harnice. Polenul poate fi consumat crud sau uscat, fiind utilizat din cele mai vechi timpuri și considerat un miracol al naturii. Virtuțile terapeutice ale polenului au fost confirmate și în cadrul unor studii clinice și de laborator.

Ce este polenul crud?

 

Polenul crud este un aliment viu care, pe lângă lactofermentii care ajută la regenerarea florei intestinale, conține și enzime esențiale pentru bună funcționare a organismului, bacterii bune și antioxidanți, care elimina radicalii liberi din organism.

Polenul crud conține o cantitate importantă de proteine vegetale sub formă de aminoacizi, care se absorb în tubul digestiv fără eforturi din partea organismului. Așadar, consumul de polen crud este recomandat vegetarienilor și celor care țin post, fiind o sursă excelentă de proteine pentru aceștia.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Produsul este un derivat apicol, care poate fi găsit în farmacii naturiste sau magazine de specialitate cu produse bio, chiar și online. Spre deosebire de polenul uscat, în cel crud sunt menținute toate substanțele active din compoziția acestuia.

Cum se obține polenul crud?

 

Pentru a obține polenul crud, apicultorii folosesc un dispozitiv foarte simplu și ingenios. Intrarea în stup are un grătar prin care albinele se strecoară pentru a ajunge înăuntru. În acel moment, polenul cules se desprinde de pe piciorușele albinelor și cade în recipientul care se află sub grătar. Apicultorii culeg la finalul fiecărei zile polenul astfel obținut și îl depozitează în congelator, la temperaturi cuprinse între -5 și -15 grade Celsius.

Polenul crud este pus în congelator imediat după recoltare, aceasta fiind singura și cea mai bună modalitate de păstrare a calităților sale nutriționale. Polenul crud, prin metodă de recoltare folosită, este un aliment viu, cu un gust delicios. Depozitat corespunzător, polenul crud își păstrează proprietățile pentru cel puțîn 2 ani.

Beneficiile polenului crud asupra sănătății

 

Polenul crud este un aliment complex, datorită conținutului bogat în aminoacizi, minerale, vitamine și lactobacili, în fitosteroli și aminoacizi. Printre cele mai importante beneficii ale polenului crud sunt:

• combaterea anemiei;
• îmbunătățirea nivelului de energie;
• întărirea sistemului imunitar;
• echilibrarea digestiei;
• tratarea alergiilor;
• îmbunătățirea performanțelor fizice;
• îmbunătățirea respirației;
• imbunatatatirea funcțiilor cardiovasculare;
• stimularea fertilității feminine;
• combaterea prostatei.

Combaterea anemiei și îmbunătățirea energiei

 

Grație nutrienților din polenul crud, acest aliment este un excelent energizant natural, care ajută consumatorii să rămână toată ziua în formă, prin sporirea rezistenței la efort. Polenul crud luptă împotriva oboselii și combate anemia, contribuind la mineralizarea și vitaminizarea organismului.

Întărirea sistemului imunitar

 

Grație proprietăților antiseptice și antibiotice ale polenului crud, acesta protejează corpul împotriva bolilor virale, întărind sistemul imunitar și detoxifiind întregul organism. Polenul crud este de un real ajutor în combaterea tușei, gripei și bronsitelor. În plus, este un întăritor foarte bun, mai ales pentru copii și persoanele vârstnice.

Echilibrarea digestiei

 

Polenul crud are un rol important în echilibrarea digestiei, fiind un probiotic natural, reglând funcțiile digestive și refacând flora intestinală. Polenul crud previne inflamațiile colonului, susține ficatul și funcțiile acestuia și normalizează nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Tratarea alergiilor

 

Contrar așteptărilor, polenul crud nu provoacă alergii, ci le tratează.

Îmbunătățirea performanțelor fizice și a funcțiilor respiratorii
Polenul crud are un rol foarte important în tonifierea musculară, în creșterea capacității la efort și în îmbunătățirea performanțelor fizice. Grație conținutului ridicat de seleniu, polenul crud are un efect antiinflamator asupra țesuturilor pulmonare și protejează aparatul respirator.

Îmbunătățirea funcțiilor cardiovasculare

 

Vitamina P conținută de polenul crud este un bioflavonoid esențial pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, care ajută la întărirea vaselor de sânge și care corectează nivelul colesterolului, prevenind infarcturile și atacurile cerebrale.

Stimularea fertilității feminine

 

Polenul crud este foarte bogat în acid folic și este excelent pentru stimularea fertilității, dar și pentru protejarea embrionului în perioada sarcinii.

Combaterea prostatei

 

Consumul de polen crud combate prostata, prin conținutul ridicat de vitamine B, E, C și antioxidanți, reducând inflamația și oprind impulsurile frecvente de a urină.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.