(P) Află ce tip de aparat dentar ți se potrivește

aparat dentar
StirilePROTV

Aparatul dentar este soluția care se folosește de aproape 300 de ani pentru a aduce și menține dinții într-o poziție corectă.

Mai exact, în anul 1728, dentistul francez Pierre Fauchard - cel care este creditat ca inventator al ortodonției moderne - a publicat o carte numită ”Chirurgul Dentist”, în care descria diverse metode prin care dinții puteau să fie îndreptați. Tot el a inventat primul aparat dentar.

Aparatul dentar este modalitatea cea mai sigură, îmbunătățită și perfecționată permanent în cele 3 secole ale sale, care dă rezultate foarte bune atunci când vrem să corectăm dinții care au crescut inestetic sau nefuncțional.

O persoană adultă are 28 de dinți "de bază", 14 dinți sus și 14dinți jos, la care se adaugă cele 4 măselele de minte, care pot sau nu să se dezvolte. Cei 32 de dinți sunt grupați pe categorii, 8 incisivi, 4 canini, 8 premolari și 12 molari.

Care ar fi cele mai întâlnite probleme care pot conduc spre necesitatea unor măsuri corective?

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

• Dinții sunt strâmbi, înghesuiți sau nealiniați corect, iar zâmbetul tău este inestetic;
• Mușcătura nu se realizează corect și trebuie să fie corectată;
• Din cauza unei mușcături incorecte, încep să apară probleme gingivale;
• Dacă scrâșnești din dinți foarte des, vei dezvolta alte probleme care îți pot afecta calitatea vieții și pot duce la complicații.

Când se poate purta aparatul dentar?

 

Nu există limită de vârstă și niciodată nu este prea devreme sau prea târziu.

Există foarte multe persoane care au impresia (greșită) că un aparat dentar este doar pentru copii. Dinții, pe toată durata noastră de viață, pot fi corectați. De asemenea, și dinții de lapte pot fi corectați, nu doar cei de adult.

Diferența este doar că la adulți, rezultatele vor apărea într-o perioadă de timp mai îndelungată, față de rezultatele pe care le pot avea copiii mici.

Purtarea aparatului dentar se recomandă, totuși, a fi făcută cât mai devreme în viață fiindcă, o dată cu trecerea timpului, oasele sunt mai puțin elastice față de cele ale unui copil aflat în creștere. Din acest punct de vedere merită menționat că aparatul dentar la copii are inclusiv rolul de a stimula creșterea în bune condiții ale oaselor maxilare. Din acest motiv, ulterior, când dinții permanenți de adult se vor forma, aceștia vor crește corect și se vor alinia pe pozițiile bune ale dinților de lapte.

Care este cel mai bun aparat dentar?

 

Medicul ortodont specialist poate spune cu exactitate care este cel mai bun aparat dentar pentru tine sau copilul tău.

Aparatele dentare fixe se împart în 2 mari categorii:

1. Aparatul dentar clasic: poate fi construit din materiale metalice, ceramice sau safir – aceste modele sunt cele mai uzuale tipuri de aparate dentare.
2. Aparatul dentar autoligaturat: o variantă modernă de aparat, unde se folosește un sistem special ce nu necesită aplicarea de module (elastice) pe brackeți si care oferă rezultate mai rapide față de un aparat dentar clasic.
3. Cele mai noi tehnologii și aparate dentare moderne pot da rezultate mult mai rapide față de alternativele clasice, însă, dacă bugetul este limitat, decizia finală o poți lua împreună cu medicul tău stomatolog, ținând însă seama în special de ce nevoi ai și cât de rapid poate fi rezolvată problema.

Cel mai frecvent aparat dentar utilizat este aparatul dentar metalic. Acest tip de aparat se poate purta pe o perioadă de 1-2 ani de zile, în funcție de planul de tratament ortodontic pe care medicul tău stomatolog o să ți-l creeze.

Te vei duce lunar la o consultație, unde împreună cu medicul ortodont veți vedea rezultatele, evoluția tratamentului dar și pentru a regla aparatul.

Odată ce tratamentul s-a încheiat, se mai poate recomanda purtarea unui aparat dentar de contenție.

Acest aparat are rolul de a se asigura că progresele pe care le-ai făcut până acum vor rămâne pentru toată viața, în sensul că dinții nu vor reveni în poziția lor inițială. Acest dispozitiv trebuie purtat o perioada de timp, în funcție de ce recomandă medicul tău ortodont.

Orice problemă dentară se rezolvă, în timp, dacă apelezi la ajutor de specialitate - fie că ai un zâmbet inestetic sau probleme mai serioase.

Reține doar că este foarte important să mergi la un control periodic la medicul stomatolog, pentru a încerca pe cât posibil să eviți dezvoltarea problemelor dentare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.