(P) 10 beneficii ascunse ale înotului

inot
StirilePROTV

O fi sau nu din cauza campionului la înot, David Popovici, dar un lucru e clar. De câteva luni, toată lumea vorbește în România despre înot.

Nu toți vor să fie campioni olimpici, dar din ce în ce mai mulți adulți se gândesc un pic mai serios la cursurile de înot, fie pentru ei sau pentru copiii lor. Piscinele au început din nou sa fie populate, apar din ce în ce mai multe în oraș, într-un cuvânt oferta de înot devine mai diversificată.

Beneficiile înotului sunt nenumărate, iar oameni de toate vârstele, din toate mediile și cu diferite niveluri de experiență pot beneficia de cursuri de înot. Înotul este unul dintre puținele sporturi pe care le poți practica de la o vârstă fragedă până la 90 de ani, chiar și mai tarziu.

Cauți încă motive să te arunci într-o piscină, poate un pic încălzită, având în vedere că nu mai suntem în mijlocul verii? Nu este prea târziu să te bucuri de beneficiile ascunse ale înotului. Înotul este sportul perfect pentru sănătatea ta mintală și fizică. Este totodata un sport cu impact redus, care oferă mai multă rezistență decât exercițiile pe uscat și are un efect terapeutic de răcire asupra organismului cu numeroase beneficii. Este cu adevărat sportul perfect. Și pentru că nu e bine să ții lucrurile bune doar pentru tine, hai să vedem împreună mai jos 10 dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale inotului:

Înotul îmbunătățește skill-urile sociale

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Înotul este un sport foarte social. Înotătorii de toate vârstele pot lua cursuri împreună, se pot antrena împreună sau pot lucra cu un antrenor în piscină. Unele studii arată că exercițiile și socializarea conduc la îmbunătățirea sănătății mintale, participanții la aceste studii având niveluri mai scăzute de anxietate și depresie decât colegii lor.

Înotul ne învață să ne fixăm un obiectiv

Înotătorii devin mult mai deciși să își atingă obiectivele în viața lor personală și profesională. Înotul oferă copiilor și adulților ceva pentru care să depună efort, pentru care să lupte. Indiferent dacă este vorba de folosirea plutitoarelor la piscină, de îmbunătățirea timpului pe tură sau de recuperarea după o accidentare cu ajutorul apei, stabilirea obiectivelor și atingerea lor este cheia. Abilitățile pe care înotătorii le învață în piscină pentru a realiza și atinge astfel de obiective sunt abilități care pot și vor fi folosite și în afara piscinei.

Copiii care înoată devin adulți activi

Înotul este o activitate importantă în combaterea ratelor obezității infantile și este, de asemenea, o activitate foarte distractivă. Înotul are toate cele trei elemente ale activității fizice recomandate pentru a menține copiii sănătoși: rezistență, forță și flexibilitate. Înotul oferă copiilor instrumentele, abilitățile și dedicarea pentru a-și menține un stil de viață mai sănătos și când vor deveni adulți.

Înotul te face mai inteligent

Exercițiile regulate îmbunătățesc funcția de memorie și abilitățile de gândire. Acest fapt este bun nu numai pentru școală și muncă, ci este benefic pentru oricine pe măsură ce îmbătrânim. Exercițiile fizice regulate, și aici vorbim și de înot, reduc inflamația și rezistența la insulină din creier, ceea ce favorizează creșterea de noi celule cerebrale. Înotul îmbunătățește, de asemenea, starea de spirit, anxietatea și rezistența la stres, ceea ce crește capacitatea creierului de a gândi mai eficient.

Înotul ajută la formarea spiritului de echipă

Înotătorii din echipe sau cei de la cursurile de înot au abilități mai bune de a forma o echipă și în viața din afara piscinei. Înotătorii învață să lucreze împreună, să se încurajeze reciproc, să comunice și să devină lideri. Toate aceste abilități se traduc în lideri eficienți la vârsta adultă. Abilitățile de team work încurajează colaborarea, orientarea spre atingerea obiectivelor, inspirația, dezvoltarea strategiei și coordonarea, toate fiind un ajutor în crearea unor cariere de succes și relații profesionale reușite.

Înotul arde mai multe calorii decât jogging-ul

Dacă e să comparăm înotul cu alergarea, e bine de știut că poți arde mai multe calorii într-o oră, la turele de înot în piscină, decât la turele de jogging din parc. O oră de înot intensiv în piscină poate arde până la 715 calorii, în timp ce lergarea poate arde doar aproximativ 606 calorii, în aceeași perioadă.

Acum că știi cum stau lucrurile, nu-ți mai rămâne decât să-ți alegi piscina preferată și să începi turele de înot. O alegere potrivită este rețeaua World Class, care beneficiază de cele mai multe piscine în toată țara, cursuri cu antrenori profesioniști și cele mai bune condiții pentru un înot de calitate. Fie că vrei să înveți stiluri noi de înot, să te relaxezi sau să oferi și copilului tău o viață mai activă, fii sigur că faci alegerea perfectă. Un punct de plecare în aventura ta acvatică este site-ul lor oficial, pe care îl găsești la o simplă căutare pe net. Plutire plăcută!

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere

Visezi la gene lungi, voluminoase și curbate, care să îți intensifice privirea și să îți confere un plus de magnetism? Extensiile de gene pot fi soluția perfectă pentru tine!

(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.