(P) Divorțul nu se mai poate realiza prin mediere. Schimbări majore pentru cei care își doresc să divorțeze
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că desfacerea unei căsătorii nu mai este posibilă prin mediere. Cei care își doresc să divorțeze sunt obligați așadar să treacă printr-un proces, dacă metoda notarială nu este posibilă.
Pregătiți-vă să căutați un avocat
Soții care își doresc să divorțeze sunt nevoiți să apeleze la un avocat divorț, pentru proces. Acordul de mediere nu mai poate fi o probă incipentă.
Această decizie aduce deci schimbări pentru că are impact atât asupra costurilor de divorț în tribunal, cât și asupra duratei pronunțării divorțului. Medierea va rămâne doar modalitatea prin care cei doi soți acceptă divorțul.
Divorțul în instanță poate avea loc indiferent de caz, dacă soții sunt sau nu de acord asupra situației. Ce trebuie să știe cei care au de gând să facă acest pas este că divorțul la tribunal nu trebuie să fie neapărat echivalentul unei dispute.
Spre exemplu, poate avea loc un divorț amiabil, când ambii soți sunt de acord. În joc rămâne stabilirea programului minorilor cuplului. În acest caz instanța nu acordă culpă unuia dintre cei doi.
Ceva mai complicat este când divorțul este din motive întemeiate și una din părți nu este de acord. Un avocat cu experiență va fi aliatul potrivit pentru cei care își doresc să divorțeze, demonstrând culpa partenerului.
Aici vorbim de faptul că instanța va pronunța culpa unuia sau a ambilor soți.
Avocatul ales vă poate reprezenta la proces, însă asta nu înseamnă că sunteți scutiți de întrevederi cu fostul partener. Pentru cei care caută avocați cu experiență avocativan.ro este o recomandare.
Cât costă divorțul în tribunal
Costurile diferă în funcție de motivația desfacerii căsătoriei, între 50 de lei și 200 de lei fiind doar cererea de divorț înaintată către judecătorie.
Taxa de timbru se va plăti anticipat. Onorariul avocatului diferă și el, în funcție de gravitatea cazului - când unul din soți nu este de acord și se recurge la martori și proces îndelung pentru a demonstra în ce mod partenerul a înfăptuit acte de vătămare grave și ce anume face imposibilă continuarea căsătoriei.
Trebuie subliniat că procesul în sine de divorț este unul greu de gestionat, atât ca procedură, cât și din punct de vedere al relației profesionale avocat-client. Preferați un avocat competent, care va construi un probatoriu solid și temeinic pentru clientul său.
Avocat Ivan Răzvan Claudiu are ca domeniu de practică dreptul penal și civil. Competența sa și istoricul său de până acum îl recomandă ca fiind un bun avocat penal.
Detalii despre serviciile sale le regăsim şi în cadrul paginii oficiale.
Așa cum și recomandarea acestuia este, înainte de a colabora se impune o analiză a situației și o estimare a costurilor.
Necesar a vă reprezenta în instanță, avocatul joacă și rol de sprijin moral într-o oarecare măsură.
Colaborarea cu un avocat va face mai ușoară procedura prin care treceți, mai ales pentru cazurile de soți care dispută și programul si domiciliul minorilor rezultați din căsătorie.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.