Hunedoara, "județ la stăpân". Primar Lupeni: "Cu siguranță o să ne vedem și peste 10 ani aici"
Sărace ţinuturi bogate lovite de interese, risipă şi scandaluri. Duminică, începe un nou sezon al emisiunii ''Romania Te Iubesc''.
„România, te iubesc!” revine pe 16 februarie. Continuă campania Județe la stăpân.
Echipa de jurnalişti continuă seria anchetelor "Judeţe la stăpân", iar prima radiografie este a judeţului Hunedoara. Deşi a fost binecuvântat cu multe comori naturale şi are un potenţial uriaş pentru turism se loveşte de 3 decenii de sărăcie, dar şi de lipsa de viziune şi incompetența celor care deţin frâiele acestor locuri.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Poziţionare - în vestul României, în inima Transilvaniei, dincolo de Carpaţi, cu ieşire la autostrada A1 şi la un important coridor pan european. În statistici Hunedoara este judeţul cu cel mai mare indice de urbanizare, dar şi cu cel mai mare număr de monumente, printre multe alte bogaţii naturale. Aproape 78% dintre locuitori trăiesc în oraşe, deşi acestea arată în multe zone mai rău că la ţară. Înainte de '89 ocupa primul loc pe ţara, pe segmentul industrial-economic, fiind propulsat în top de zonele miniere din Valea Jiului şi siderurgia de la Călan şi Hunedoara.
"Au trecut 30 de ani, 3 decenii în care autorităţile de aici bâjbâie şi promit soluţii salvatoare. Este halucinant cum astfel de locuri, nu reuşesc să renască frumos. Judeţul Hunedoara are stăpânii săi."
Duminică, la "România, te iubesc!" mergem pe drumul banilor şi al investiţiilor din aceste zone. Sub protecţia anonimatului, oameni din sistem vin cu detalii uimitoare despre modul cum, de de ani de zile, în judeţul Hunedoara sunt sifonate fonduri generoase.
Angajat protejat CJ Hunedoara: "S-au constatat și lucrări anunțate ca fiind terminate și ele să fie inexistente în teren. Anunțate de 2,3,4, 5 ori aceeași lucrare ca fiind terminată, făcute presiuni să meargă să recepționeze aceste lucrări.”
Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara: "Și Consiliul Județean sunt tot așa, anumite priorități, birocrație".
Angajat protejat CJ Hunedoara: "Ni se cere să facem documente retroactiv pentru lucrările deja executate"
Romulus Stroia, primarul comunei Bunila: "Din 2016 de când am venit primar am N adrese făcute pentru drumul județean. Vorbesc de adrese scrise".
În Hunedoara găseşti edili cu multe mandate şi puţine realizări.
Gheorghe Ile, primarul oraşului Vulcan: "La al câtălea mandat? La al 4-ulea…"
Lucian Resmeriță, primarul oraşului Lupeni: "Cu siguranţă ne vom vedea aici şi peste 10 ani, cu siguranță o să ne întâlnim cu rezultate mult mai bune"
Acuzaţii privind risipă, contracte cu dedicaţie, lipsa de viziune şi de interes, toate au făcut ca un judeţ prosper cândva şi cu un potenţial uriaş, să ajungă o enclavă de pauperitate peste care se aşează urme de poleiala, aducătoare de voturi, cu ocazia alegerilor. Radiografia judeţului Hunedoara, pe larg, duminică, la "România, te iubesc!"