"Şoseaua Infinitului" din Gorj. Studiul de fezabilitate ar putea fi gata peste 2 ani
Campania "Judeţe la stăpân" continuă mâine la „România, te iubesc" cu descrierea dureroasă a încrengăturilor politico-economice din nordul Olteniei.
Gorjul este bogat în resurse naturale variate, cărbuni, gaze sau petrol, păduri şi ape, dar sărac în realizări şi politici publice în folosul cetăţenilor.
Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu: „Nu s-a făcut un drum expres pentru că nu s-a început. Dar în momentul în care se începe, se face, dar să se înceapă. De data asta este momentul. Urmează cei doi ani, dar sigur va fi mai repede, studiul de fezabilitate, și celelalte.Curaj, privirea sus, dragul meu, îți par mult doi ani? 30 de ani au fost. Noi nu vorbim ce a fost. Hai să ne gândim la ziua de azi și la ziua de mâine.”
Judeţul din nordul Olteniei are un potenţial economic mare, cu turism diversificat, cu moştenirea valoroasă a lui Brâncuşi, dar şi cu baroni locali care au lăsat în urma lor un dezastru greu de imaginat şi au împins Gorjul într-o zonă nemeritată în coada clasamentelor în topul calităţii vieţii.
Principalul angajator şi agent economic în Gorj este Complexul Energetic Oltenia, un colos cu picioare de cărbune ce e în pericol să se prăbuşească.
Dan Vîlceanu, presedinte PNL Gorj: „Resursele sunt epuizabile şi dacă aveam oameni politici cu viziune, local, măcar la asta să se fi gândit că vine un moment în care oamenii trebuie să trăiască în judeţul ăla făcând şi altă activitate.”
De-a lungul timpului CEO a fost capusata de zeci de firme, de la marile investiţii, la contracte de servicii şi transport. Totul se închiriază, iar compania este captiva „băieţilor deştepţi" pe bani mulţi.
Clanurile politice, personaje nocive unei dezvoltări normale, migratori politici lipsiţi de scrupule, arată un judeţ capturat şi furat bucată cu bucata. Duminică, la „România., te iubesc".