Duminica, la "Romania, te iubesc!". Vaccinurile, comparate cu E-urile alimentare. Ce contin si ce reactii adverse au
Tot mai multi parinti se tem de vaccinurile indicate copiiilor. Unii chiar le refuza, speriati de posibile reactii adverse. Medicii sunt ingrijorati de situatie si cauta raspunsuri pentru intrebarile puse de cei care au bebelusi.
Cat de indreptatite sunt temerile parintilor si ce s-ar intampla daca nu ne-am vaccina, aflati la emisiunea "Romania, te iubesc!".
Inca din prima zi de viata suntem cu totii vaccinati impotriva bolilor molipsitoare. Primele doua vaccinuri se fac bebelusilor chiar in maternitate.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Anul trecut, la peste 135.000 de vaccinari, autoritatile au inregistrat 162 de bebelusi care au avut suferit din cauza serului.
Vlad a facut becegita la doar 7 saptamani. Acum are un an, dar problemele inca nu au trecut.
Dr. conf. Alexandru Rafila, Comitetul National de Vaccinologie: "Aceste vaccinuri nu au produs niciodata cazuri care sa fie ireversibile".
Cum si-a pierdut o mama fiica si de cand asteapta un raspuns la reclamatia facuta la Colegiul Medicilor, aflati chiar de la ea.
Unii parinti pun la indoiala siguranta vaccinurilor din cauza conservantilor sau adjuvantilor trecuti in unele prospecte: formaldehida, hidroxid de aluminiu, antibiotice. Specialistii le compara cu e-urile alimentare si ne linistesc. Mercurul, de exemplu, a fost scos in 2000 din vaccinurile pentru copii.
Victor Olsavszky, Organizatia Mondiala a Sanatatii: "Pe masura ce observam ca unele lucruri sunt nocive - nu poti sa le vezi imediat, le vezi in timp - aceasta lista de e-uri este destul de flexibila, se mai adauga, se mai scot, in functie de ce observam ca se intampla".
De-a lungul istoriei, unele vaccinuri au fost retrase, inlocuite cu altele mai sigure. Dar reactiile adverse mentionate in prospecte ne pot speria.
Medicii ne amintesc ca vaccinarea a contribuit enorm la speranta de viata, la scaderea mortalitatii. Ca riscul unei reactii adverse e mult mai mic decat riscul de a declansa epidemii prin nevaccinare.
De ce nu putem acuza vaccinurile drept cauza a epidemiei de autism in randul copiilor, aflati la "Romania, te iubesc!" si tot atunci, vorbim despre cat de obligatorie sau nu e vaccinarea.