Duminica, la Romania, te Iubesc: Cum a ajuns un sef al Padurilor sa cumpere un... tanc, la suprapret

23-11-2013 21:33


  De ani de zile, ne batem joc de padurile nostre. Duminica, la "Romania, te iubesc", ne intoarcem in padure!

Trei hectare pe ora au fost rase in mod ilegal in ultimii 20 si ceva de ani. Se intampla asta pentru ca o parte a silvicultorilor sunt mana in mana cu unii politisti, procurori si politicieni. O hora care distruge padurea, face bani grei si nu pedepseste pe nimeni. Acum, la propunerea noastra, in parlament, se afla un proiect care, daca va fi votat, va pedepsi furtul masiv din padure ca atentat la siguranta nationala.

Muntii Apuseni, bazinul Paraul Stei. Sute de hectare de padure au fost rase de pe fata pamantului in acest colt de tara.

Este o padure administrata de angajati ai statului roman, ai Romsilva.

Duminica, la Romania, te iubesc, ii cunoasteti pe cei care au administrat acest loc de-a lungul vremii. Coroiu Horia a fost cativa ani sef peste aceste paduri.

Munti intregi au ramas fara un copac in picioare. Iar cei care sunt vinovati pentru acest dezastru conduc in continuare padurile sau isi vad linsititi de pensii. Duminica, mergem si pe urma investitiilor facute de Romsilv, institutia care raspunde de padurile statului.

Ion Dumitru a condus padurile Romania. A fost seful padurilor. Si face o achizitie pentru Directia Nationala a Padurilor. Cumpara un tanc. Ati citit bine. Dar nu tancul este ciudatenia, ci pretul la care Ion Dumitru a cumparat acest tanc. Acest utilaj a fost adus din ucraina de o firma fantoma, cumparat de acolo cu 6.000 de dolari. Iar Ion Dumitru il cumpara cu 294 de mii de dolari, cu un adaos de 1744 la suta. Zace acum aici in parasire. Oricum in mometul in care a ajuns in tara acest tanc era stricat.

Duminica ajungem si in Muntii Maramuresului, de unde au disparut mii de hectare de padure. Cei care conduc padurile de aici spun ca au vazut dezastrul la televizor, la Romania, te iubesc.

Le-am cerut de-a lungul timpului parlamentarilor sa inaspreasca legea. Acum in parlament este un proiect care, daca va fi votat, va pedepsi furtul masiv din padure ca atentat la siguranta nationala.

In ce stadiu se afla acest proiect de lege, cata padure s-a taiat ilegal, cine sunt vinovatii dar si unde ajunge lemnul sunt intrebari la care aflati raspuns duminica, la "Romania, te iubesc!".

 

VIDEO PROTVPLUS.RO