Visul de Grammy nascut intr-o sufragerie de bloc din Capitala. Povestea romancei de 15 ani pe care o lumea intreaga o credea din SUA

×
Codul embed a fost copiat

"Romania, te iubesc" va invita sa cunoasteti tineri care si-au transformati pasiunile in meserii. In cariere. Oameni puternici, care ne arata cum hotararea de a-si urma visul a adus proiectele in realitate.

Nicole Cherry a debutat la 14 ani, iar acum, la 15, a bifat deja titlul de cantareata cu cea mai difuzata piesa la radio. Despre Nicole Cherry toata lumea a crezut cand a aparut videoclipul Memorie, ca e mulatra, englezoiaca sau americanca.

Adolescenta este de fapt romanca, studiaza la liceul Dinu Lipatti si viseaza sa aduca in Romania primul premiu Grammy.

I se spunea ca e prea mica si ca trebuie sa mai astepte. O trimiteau toti sa cante la Mamaia Copiilor, la festivaluri pentru prichindei si la serbari. I se cerea sa cante melodii despre papusi si vacante.

Pe scena, ea canta cover-uri Amy Winhouse sau Adele. La varsta razvratirii, Nicoleta Janina Ghinea le-a spus raspicat parintilor si profesorului de canto ca sunt vremurile in care Justin Bieber si One Direction domina topurile si ca, daca in America se poate sa fii vedeta de mic, sigur se poate si in Romania!

Citește și
Paula Herlo
Romania, te iubesc! Duminica, de la 18:00: Remigraţia, un fenomen care afectează în special copiii

Nicole Cherry, cum si-a pus numele de scena, are acum cea mai difuzata piesa la radiourile din Romania, cu aproape 9 milioane de vizualizari pe Youtube.

Deja viseaza la premiile Grammy. Abia a implinit 15 ani si ii auzim vocea la radio non-stop. E o stea aparuta din senin: succesul ei a venit asa cum poate sa vina el in vremurile noastre, cu piesa "Memories", aruncata pe internet sa testeze reactiile oamenilor: au venit imediat milioane de vizualizari si de like-uri. Nicole este exponentul unui fenomen care incepe sa prinda si in Romania: pustimea activa online naste succese imediate si vedete instant. Justin Bieber, vedeta-copil din Statele Unite, tot de internet a fost, sa zicem, "nascut".

Cu un hit care s-a dus imediat in varf, in topuri, un clip cu copii mulatri si versuri in engleza, era greu de depistat cine era de fapt noua vedeta. Romanii au crezut initial ca piesa e cantata de o englezoiaca sau o americanca. Pentru ca, pe internet, totul intra intr-o mare galeata. Conteaza mai putin din ce tara e un artist, important este ca muzica lui sa se raspandeasca cu viteza fulgerului.

In viata reala, Nicoleta Janina Ghinea repeta in fiecare zi in sufrageria de la bloc transformata in studio. Rasuna cartierul bucurestean in care locuieste! Vecinii nu se supara sau cel putin nu zic nimic ca dintr-unul din apartamente, cateva ore pe zi, aud vocea celei pe care o stiau drept fetita Nicoleta.

Nicole Cherry: "Eu mai mult prin munca mi-am format vocea, nu m-am nascut cu ea asa. Doua ore de studiu in fiecare zi, minim doua ore."

In bucatarie, tatal danseaza mandru, mama ii face ghiozdanul si vitaminele care sa o tina in forma la programul ei supra-incarcat. Toata viata ei, mama n-a lucrat, ca sa se ocupe cat mai bine de cele doua fiice.

Sorina Ghinea, mama: "M-am casatorit foarte devreme, la 18 ani rad toti. Eu stateam toata ziua acasa, eu stateam de ele, ele erau imaginea mea, daca n-am facut eu, sa faca ele."

Doar pentru ceilalti, succesul Nicoletei a venit peste noapte. Ea si parintii ei stiu cate de mult a muncit. De foarte mica. Pentru ca asta isi dorea ea si arata potential, un profesor s-a ocupat indeaproape de vocea ei, iar parintii au inscris-o la tot ce insemna festival pentru copii, au batut la multe usi, iar acum, ca in cel mai mare vis al sau, Nicole s-a transformat din copilul care facea insistent cursuri de canto, in vedeta.

Nicole Cherry: "Eu mi-am dorit de mult timp, inainte am mai incercat, toata lumea imi spunea ca sunt mica, sunt mica, voiam sa depasesc chestia asta. In America se putea si la noi nu. Si am reusit pana la urma. Dupa parea mea nu conta, eu voiam sa cant si atata tot si oamenii sa-mi asculte muzica. Chiar inainte de 'Memories', nu se mai intampla nimic, ma chinuiam sa ma vada cineva, eram cu moralul la pamant."

Dupa multe refuzuri, de la oameni ca o sfatuiau sa astepte sa creasca mare sau sa cante despre papusi si "universul copilariei", cei de la studioul Tomo Production i-au dat fara sa clipeasca piesa care avea sa devina hit.

Tatal ei, intre timp fara alt serviciu, pentru ca a devenit impresarul, soferul, managerul ei, pare ca se bucura cel mai mult dintre toti de celebritatea fetei. N-a crezut el dintotdeauna in steaua ei din frunte, dar si cand a fost sa fie, nu-l mai opreste nimeni!

Pe holurile liceului unde invata Nicole, Dinu Lipatti, dam nas in nas cu Luminita Anghel. Culmea, ea o recunoste prima pe Nicole Cherry si nu invers. Tot de la televizor o cunosc si colegii mai mari sau mai mici.

Din fiecare sala de clasa, se aude un ton, o melodie, o voce. Poate chiar acea voce care va face cunoscuta Romania in toata lumea. La scoala. Nu intamplator a ales sa-si cultive pasiunea intr-o scoala care o invata cum sa nu fie doar o solista de muzica pop, ci un artist cu pregatire.

Nicole e totusi la inceput. E constienta ca nu e suficient un hit ca sa te numesti artist sau vedeta. Pana la lansarea internationala pregatita penru anul viitor, nu refuza aproape niciun concert si, uneori, isi pune vocea in slujba celor aflati in nevoie.

De aceasta data, dupa emotiile de pe scena o linisteste sora ei, intoarsa din Anglia unde e la facultate. Si pe ea, succesul sorei mai mici a luat-o prin surprindere.

Impresarul italian care a lansat hitul "Yo si te pego", ii pregateste pentru anul viitor romancei de 15 ani, cateva melodii cu care spera la o mare lovitura. Branduri mari, cu succes printre adolescenti, o vor imagine. Dar, inainte de toate, in bucataria lor de bloc, familia face planuri de viitor si e hotarata sa nu cedeze.

Desi a simtit gustul succesului la varsta la care inca nu se indura sa se desparta de papusi, Nicole e constienta ca doar cu munca va reusi sa-si implineasca visul: sa cante peste hotare, sa-si intalneasca idolii pe scena, sa-si faca glasul si numele auzit peste tot in lume.

Sa demonstreze ca este o stea si nu o efemerida.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Duminica, la
Duminica, la "Romania, te iubesc!". 25% dintre minorii care se intorc in tara esueaza in scolile din Romania

Duminica, la ''Romania, te iubesc'', luam in discutie un nou fenomen extrem de dureros. Introarcerea in tara a copiilor ai caror parinti au esuat in occident.

Romania, te iubesc! Duminica, de la 18:00: Remigraţia, un fenomen care afectează în special copiii
Romania, te iubesc! Duminica, de la 18:00: Remigraţia, un fenomen care afectează în special copiii

 Nu mai putin de 27.000 de copii s-au întors în Romania, în ultimii cinci ani, din cauza crizei economice. Duminică, 22 decembrie, de la ora 18:00, corespondentul Stirilor ProTV Paula Herlo intra în universul acestor copii.

Recomandări
Consultări politice la Cotroceni. AUR refuză să participe: ”Iohannis, pleacă!”. USR intră la discuții separat de PSD și PNL
Consultări politice la Cotroceni. AUR refuză să participe: ”Iohannis, pleacă!”. USR intră la discuții separat de PSD și PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a început, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.  

VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit
VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit

Un accident de autocar urmat de un incendiu s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi, sâmbătă, în statul brazilian Minas Gerais (sud-est), a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit News.ro.

Mass-media susține că aproape 85.000 de soldați ai Rusiei au fost uciși în războiul din Ucraina, până acum
Mass-media susține că aproape 85.000 de soldați ai Rusiei au fost uciși în războiul din Ucraina, până acum

Jurnaliștii au identificat numele a 84.761 de soldați ruși care au murit - până acum - în timpul invadării Ucrainei, se arată într-o investigație comună realizată de BBC Rusia și Mediazona, potrivit Kyiv Independent