"Romania, te iubesc": Raiul braconierilor de fosile. Cum au ajuns hotii romani sa vanda istorie
Romania isi lasa comorile la discretia hotilor. Abandonate in pesteri, descoperirile istorice sunt traficate catre colectionarii din Occident.
Pe urmele hotilor de oase – Rares Nastase
In tot acest timp, autoritatile ridica din umeri si dau vina pe lege. Corespondentul Pro TV Rares Nastase a luat drumul braconierilor de oase si a adus la lumina descoperiri care in Occident ar face furori. La noi sunt la discretia braconierilor.
Pentru o protectie sporita, speologii tin secrete descoperirile lor in speranta ca asa vor fi tinuti la distanta hotii. Rares Nastase si Sergiu Matei au avut sansa sa vada dovezi din vremea omului preistoric, desene vechi de 35.000, dar si vestigii umane din vremea tracilor, care vorbesc despre ritualurile acelor vremuri. Sunt comori pe care statul roman e incapabil sa le conserve si sa le arate lumii intregi.
Sperante congelate - un reportaj realizat de Paula Herlo
Febra recoltarii de celule stem a cuprins zeci de mii de romani care platesc sume imense pentru a-si proteja copilul de o serie de boli grave. Uneori, informatiile pe care le primesc sunt false sau incomplete.
Agentii firmelor de recoltare isi disputa o piata a carei cifra de afaceri a ajuns anul trecut la aproape 20 de milioane de euro. Din acest motiv, unii vand clientilor iluzii si doar cine se documenteaza cu atentie afla ca celulele stem vindeca o serie restransa de boli, in special cele hematologice.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, Paula Herlo, Cosmin Savu, te iubesc,
Dată publicare:
13-09-2012 14:30