Romania, te iubesc: Cum a distrus statul porcul romanesc, de unde importam fripturile si cati bani scoatem din buzunar

Ultima actualizare: 15-12-2017 14:15

Democratia absoluta este pe internet. Dar totul este pe cale sa se schimbe.

ACTA INTRE PIRATERIE SI CENZURA – un material realizat de Cosmin Savu

Monitorizarea utilizatorilor de internet, pedepse penale, deconectarea de la retea pe baza unor simple presupuneri sunt actiuni care ar putea intra in vigoare odata cu adoptarea ACTA, tratatul care a speriat milioane de consumatori de internet. Protejeaza ACTA proprietatea intelectuala sau va impune cenzura totala?

Dincolo de imensul scandal starnit de ACTA, ca sa alegem trebuie mai intai sa intelegem. Exista riscul ca un tratat impotriva pirateriei sa se transforme intr-o interventie brutala in vietile consumatorilor, daca nu va exista un echilibru intre drepturile pe care le apara si cele pe care le incalca. Reactiile extreme ale utilizatorilor de internet s-au transformat in atacuri impotriva unor siteuri guvernamentale si crearea unor miscari extremiste, cum ar fi Anonymus.

POVESTEA PORCULUI ROMANESC – un reportaj de Anca Nastasi
 

240 de milioane de euro au platit anul trecut romanii pe carne de porc importata. Cum au reusit autoritatile romane sa distruga porcul romanesc? Cum am ajuns sa importam 60% din fripturile noastre si cine poate umple golul lasat de taranul roman? Pentru raspunsuri, mergem pana in Germania, unde taranii prospera din supraproductie si export de multe ori catre Romania.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO