Povestea de succes a unui roman. Cine este Voicu Oprean, om de afaceri pe patru continente

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 14:15
Data publicarii: Sambata 08 Decembrie 2012 17:35
Categorie: Sezonul 2

Sunt romani care gandesc liber, care nu stau cu mainile in san, care FAC lucruri. Romani care au avut si au curajul sa schimb ce e in jurul lor, care muncesc pentru a lasa copiilor o Romanie mai buna.

Sunt oameni convinsi ca aici este locul in care trebuie sa razbesca si demonstreaza ca si aici, acasa se pot face afaceri de milioane.

Voicu Oprean este un afacerist de milioane. A umblat prin lume dar s-a intors in cele din urma acasa. Este cel care a introdus in Romania Traffic Message Channel, un sistem care iti arata care sunt zonele din trafic cu probleme si te ajuta sa eviti aglomeratia. 

Voicu Oprean a umblat prin lume, dar a emigrat in Romania, dupa cum ii place sa spuna. S-a angajat, a fost dat afara si s-a apaucat de afaceri pe propriile picioare. Are acum o firma de IT, peste 300 de angajati si e convins ca daca gandesti inovativ si constructiv...criza nu exista. Si el demonstreaza din plin aceasta teorie.

 Pe dealurile din jurul Clujului, intr-o dimineata racoroasa, un roman trage tare, se lupta sa ajunga pe culmi, sa castige. Rade de orice greutate intalnita in cale si nu renunta. Porneste mai mai departe pe jos. Se numeste Voicu Oprean si este un campion. In business. Are peste 300 de angajati si afaceri pe 4 continente.

Cand intri in firma pe care o conduce, nu prea intelegi care este obictul de activitate. In hol este improvizata o taraba. La subsol e bar. Prin urmare aici e o firma de IT. Povestea de succes a lui Voicu Oprean incepe la sfarsitul anilor '90 in America. A terminat la Cluj facultatea de informatica, s-a angajat peste Ocean, dar repede s-a intors acasa.

Cand s-a intors in Romania s-a angajat intr-o firma. A fost dat afara pentru ca isi aloca prea mult timp studiilor. A pornit de unul singur un business in domeniul IT. Iar acum are o cifra de afaceri care sare de 8 milioane de euro in fiecare an, cu cresteri de 300 la suta pe an. Gandeste si vinde solutii care usureaza viata si il ajuta pe omul modern. Acum are un contract cu o firma de deszapezire din Cluj.

Din birou, cu un singur click, seful poate sa vada unde sunt si ce-i fac angajatii. Un sistem care usureaza si eficientizeaza munca.

In total, in Romania, are sistemul instalat pe 20.000 de masini care transmit informatii din trafic intr-un server. Asa nascut o alta afacere. Firma sa a gandit si implementat in Romania TMC - Traffic Message Channel, un sistem care iti arata care sunt zonele din trafic cu probleme si te ajuta sa eviti aglomeratia. Un proiect la care s-a muncit 2 ani si a costat peste 100.000 de euro.

 Toate aceste sisteme sunt gandite de informaticienii si programatorii sai. In spatele unor usi pe care scrie clar ca acolo se spune "buna ziua" si "multumesc".

Firma sa are acum sedii in mai multe tari din Europa. In Cluj sunt 4. Unul dintre ele in cladirea eliberata dupa placarea gigantului Nokia din Romania. Aici lucreaza la programe si softuri pentru mari producatori de masini. Are mii de clienti in Romania, dar grosul afacerii se face peste granita.

Intr-un birou in care se vorbeste toate limbile pamantului se dezvolta un alt program. Iar printre clienti sunt VIP-uri din toata lumea. Printre care si emirul Qatarului.

Aici este viata lui Voicu Oprean de mai bine de 14 ani. Aici si-a creat a Romanie a lui, s-a inconjurat de oameni cu idei, care nu s-au temut sa viseze. Aici construieste si inventeaza viitorul si tot aici isi petrece buna parte din viata. Alearga prin toata tara si prin toata lumea dar cel mult ii place atunci cand reuseste sa stea cu copii si familia.

Vede si solutia ca viitorul copiilor sa arate bine.

 Voicu Oprean este unul dintre multii romani care au plecat peste granita, dar a ales sa emigreze in cele din urma acasa, in propria tara iar acum ofera un sistem care ii ghideaza si pe altii. Un roman care a visat si a indeplint ce si-a propus, un om care crede ca in viata e mai important sa faci ce ti place de cat sa-ti placa ce faci. El face ce-i place si se prezinta in toata lumea cu un produs "made in Romania".
Gavril Baies, romanul care intemeiat un ranch texan in inima Bucovinei, la
Gavril Baies, romanul care intemeiat un ranch texan in inima Bucovinei, la "Romania, te iubesc!"
VIDEO PROTVPLUS.RO
oamenii sunt lumina
Oamenii sunt lumina! Editia speciala de Pasti 2012
Romania sub zapada. Tara care a stat cateva saptamani blocata sub nameti
Patria vinului: de la Burebista si viile arse pana la Murfatlar. Primul reportaj din crama guvernatorului Mugur Isarescu
Romania, blestemul pamantului. Agricultura ar putea fi salvarea acestei tari!
Termocentrala de la Anina, cel mai pagubos proiect al Epocii de Aur. O investitie de 1 miliard de dolari, cu zero rezultate
Romania are un potential turistic urias, dar neexploatat: bazele militare parasite, ideale pentru airsoft
Airsoft 5, RTI
Airsoft, sau cum poti deveni, la sfarsit de saptamana, militar in "trupele de gherila"
Omul lui Dumnezeu, partea III. Sfatul parintelui Justinian: "Dumnezeu iti vrea binele, dar trebuie sa vrei si tu"
Omul lui Dumnezeu, partea II. Parintele Justinian uimea in urma cu 35 de ani Occidentul cu dovezile de traire crestina
Omul lui Dumnezeu, partea I. "Rautatea este rodul prostiei". Lectia de credinta a Inaltului Justinian
Contii de Zabala, urmasii unei famili alungate de comunisti, s-au intors in Romania si incearca sa readuca in zona prosperitatea de altadata
Profesorii care predau Limba Romana la Oxford, cea mai buna universitate din Marea Britanie. 30 de studenti straini urmeaza cursul