Plin de rani si capuse, un cal s-a prabusit pe o strada din Capitala


Ultimul update: Duminica 26 August 2012 12:29
Data publicarii: Luni 02 Mai 2011 17:34
Categorie: Stop torturarii animalelor

Inca o doavada ca romanii n-au mila de animalele care-i slujesc. Un cal numai piele si os, silit sa traga la caruta pana la epuizare, s-a prabusit pe o strada din Capitala.

Stapanii au tabarat cu picioarele pe el, dar bietul animal n-a mai fost in stare sa se ridice. Cativa trecatori revoltati au intervenit si au tras calul sfarsit de puteri pana la margine de drum. Apoi, au chemat politia.

Epuizat dupa o iarna in care probabil ca n-a vazut prea des o mana de fan, calul este tot numai o rana. Plin de capuse si cu plagi vechi de la hamurile care l-au ros pana in carne vie, astazi a cedat.

Stapana calului a privit scena cu detasare.

"A inceput sa dea in el ca sa-l scoale. Toata ziua umbla dupa fiare, dar o mana de iarba nu ar pune in caruta sa-i dea unde poposeste cu el, sa-i dea ceva sa manance", spune un martor.

"Urmeaza sa fie dus la Centrul de Salvare si Recuperare a Cailor din Tei-Toboc si acolo va primi ingrijire medicala, hrana si sa vedem in ce masura putem sa-l ajutam, sa-l salvam", a declarat Ruxandra Proksch de la Centrul de Salvare si Recuperare Cai.

Sansele lui de supravietuire sunt insa foarte mici. Multi dintre caii salvati din strada, dupa ce au indurat ani de foame crunta si batai, nu au putut supravietui.

Pe stapani numai amenda sau inchisoarea ii mai sperie, daca vor fi sanctionati in cele din urma pentru fapta lor.

"Se fac cercetari privind infractiunea de maltratare sau schingiuire, conform Legii 205. Acesta risca de la 6 luni la 3 ani inchisoare sau amenda de la 1000 la 10 000 de lei", spune Diana Sarca, purtator de cuvant Politia Capitalei.

Numai la un singur adapost pentru cai din Bucuresti soseste cate un astfel de caz limita o data la doua saptamani.

Cititi si:

VIDEO. Primele imagini din casa unde a fost ucis bin Laden

Ilknur Pintilie, corespondent ProTV, agresata pe plaja de la Vama Veche

Tags: animale, violente,

Condamnat la moarte. Au cumparat un cal, dar n-au bani sa-l hraneasca
Calul maltratat din Ploiesti a fost salvat din mainile stapanului violent
Cruzime fara margini. Cal batut si lasat sa moara in ger. Imagini socante
VIDEO PROTVPLUS.RO