Calul maltratat din Ploiesti a fost salvat din mainile stapanului violent


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 23:37
Data publicarii: Joi 03 Martie 2011 12:32
Categorie: Stop torturarii animalelor

UPDATE: Dupa modelul Directiei pentru Protectia Copilului, care poate lua minorii abuzati de langa parinti, cei de la Politia Animalelor au salvat un cal din mainile stapanului violent.

Un cal maltratat si infometat ani intregi a scapat acum din manile stapanului sau violent, un barbat din Ploiesti. Cei de la Polita Animalelor au obtinut un ordin judecatoresc si i l-au confiscat ca sa-i mai dea bietului cal chinuit o sansa.

Imagini revoltatoare au fost filmate la sfarsitul lunii ianuarie, intr-o parcare din Ploiesti. Flamand si pus sa traga o povara prea grea, calul s-a prabusit in zapada, iar stapanul a incercat sa-l miste cu lovituri.

Cand au pus mana pe imagini cei de la Politia Animalelor au mers in instanta si au obtinut o ordonata pentru confiscarea animalului.

Initial, nici jandarmii, nici politistii nu au reusit sa scoata calul din grajd. A fost nevoie de interventia pompierilor, obisnuiti sa salveze animale aflate in dificultate.

Nici nu-i de mirare ca arata rau: ultimii cinci ani din viata acestui animal au fost ingrozitori. N-a fost hranit cum trebuie, a fost batut in schimb de nenumarate ori si pus sa munceasca din greu. Dar toate acestea se vor schimba.

"Va fi dus la Centrul de Echitatie de la Toboc", a declarat Emilian Prodan, Politia Animalelor.

Stapanul nu doar ca a ramas fara cal, dar va avea si dosar penal.

Pentru cruzime si rele tratamente aplicate animalului ar putea face chiar si 6 ani de inchisoare.

In ceea ce priveste calul, acesta va urma un program de tratament si recuperare in centrul de echitatie care il va gazdui de acum incolo. Dupa ce se va reface, va fi folosit in cadrul unui program de terapie a copiilor bolnavi de autism din Bucuresti.

Tags: animale, violente,

A vrut sa isi omoare mama pentru ca nu i-a dat bani sa isi ia un cal
12 ore in agonie pe strada. Cal batut si nehranit, abandonat de stapan
Cruzime fara margini. Cal batut si lasat sa moara in ger. Imagini socante
VIDEO PROTVPLUS.RO