Deva: a inceput Festivalul “Toamna Muzicala Hunedoreana”

×
Codul embed a fost copiat

Muzica medievala cantata de menestreli si un spectacol cu foc in ritm de dans au insufletit curtea Palatului Magna Curia din Deva.


Timp de o saptamana trei orase din judetul Hunedoara sunt animate de personaje care amintesc de vremurile de odinioara, in cadrul Festivalului “Toamna Muzicala Hunedoreana”. Aseara o trupa de tineri au facut un spectacol de jonglerie si animatie cu foc, totul in ritm de dans.

In prima zi de festival s-au adunat mai multe trupe care canta muzica medievala si care incearca sa reconstituie diferite momente din perioada Evului Mediu. 

Cele mai multe aplauze le-au starnit cativa tineri care s-au jucat cu focul. Membrii Trupei Shadows spun ca s-au pregatit aproximativ doua luni pentru spectaculul de la Deva, din acest an.

Organizatorii festivalului spera ca in anii urmatori sa atraga la Palat un numar cat mai mare de turisti din tara si din strainatate, iubitori de arta medievala.

Citește și
Festival teatru
Arad: a inceput Festivalul National de Teatru Clasic
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat
Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Turnir pentru domnite la Castelul Corvinilor
Turnir pentru domnite la Castelul Corvinilor

Cei mai aprigi cavaleri s-au infruntat cu sabii, sulite sau satare la Castelul Corvinilor. Cavaleri si scutieri s-au provocat la lupta pentru domnite sau pentru vinul ascuns in pivnite. Turnirul a durat ore in sir si a smuls aplauzele turististilor.

Arad: a inceput Festivalul National de Teatru Clasic
Arad: a inceput Festivalul National de Teatru Clasic

Editia a 14-a a Festivalului National de Teatru Clasic se desfasoara timp de doua saptamini la Arad.

Incepe festivalul de film
Incepe festivalul de film "Alter-Native" la Targu Mures!

Explozie de productii la Festivalul International de Film de scurtmetraj "Alter-Native".

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.