Liberalul Teodor Atanasiu: Sper ca cei de la PDL sa vina alaturi de PNL intr-o fuziune, dupa europarlamentare

Ultima actualizare: 01-04-2014 06:48
Teodor Atanasiu

Senatorul liberal Teodor Atanasiu a declarat ca reprezentantii PDL - care "s-au delimitat frumos de Traian Basescu" - ar trebui ca dupa alegerile europarlamentare sa se alature PNL "intr-o fuziune", pentru construirea unui partid de dreapta puternic.

"Dupa rezultatele de la europarlamentare eu sper ca cei de la PDL, care s-au delimitat frumos de Traian Basescu, sa inteleaga ca trebuie sa vina alaturi de PNL intr-o fuziune ca sa-si mentina alesii locali si parlamentarii si pentru a putea construi astfel un partid de dreapta puternic. Altfel, va continua hemoragia la ei", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu.

Liderul liberal a afirmat ca in PDL a inceput "o mica hemoragie", oprita acum doar pentru ca se apropie alegerile europarlamentare, insa dupa scrutin aceasta "se va accentua", iar plecarile din partid "pot fi masive".

"Cei de la PDL sa zica: «suntem partid liberal ca si voi, vrem sa fuzionam cu PNL, sa ne confundam cu istoria de 150 de ani a liberalismului romanesc si sa facem impreuna o treaba». Eu va spun ca astazi a inceput o mica hemoragie in PDL, stopata pentru ca vin europarlamentarele. Dupa aceea ea se va accentua, adica plecarile pot sa fie masive daca nu se intampla acest lucru (fuziunea - n.r.), deoarece oamenii nu vad o perspectiva", a afirmat senatorul liberal.

Atanasiu si-a manifestat speranta ca Guvernul sa fie schimbat in acest an cu o motiune de cenzura.

"Altfel, de la anul vom asista la ceea ce ne temeam (...), la renuntarea la cota unica si la revenirea la impozitul progresiv in Romania. Atunci si ultima urma de atractie pentru investitori va disparea" a declarat senatorul PNL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO