Val de pensionări în magistratură după ce parlamentul a eliminat pensiile de serviciu
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marţi eliberarea din magistratură, prin pensionare, a 12 procurori.
Printre cei pensionaţi se află şi procurori de la DNA, DIICOT sau Parchetul General.
Joi, Secţia pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi cererile de pensionare depuse de 19 judecători, printre care se află Cristina Tarcea, fostă şefă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi întreaga conducere a Curţii de Apel Timişoara: Erica Nistor - preşedinte, Puşa Carmen Pârvulescu şi Marian Bratiş - vicepreşedinţi, potrivit Agerpres.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Asociaţiile magistraţilor au atras atenţia că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desfiinţare a pensiilor de serviciu pentru procurori şi judecători.
Proiectul a fost criticat dur de către magistraţi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituţională.
Preşedintele Instanţei supreme, Alina Corbu, declara săptămâna trecută că decizia luată de Parlament privind eliminarea pensiilor speciale este "tristă" şi ''stupefiantă".