USR afirmă că PSD face un joc dublu în privința eliminării pensiilor speciale în Parlament

Ultima actualizare: 28-01-2020 12:41
Cristian Seidler
Agerpres

USR afirmă că pensiile speciale ar trebui desființate, iar cele pentru militari și magistrați să fie plafonate, deoarece reprezintă privilegii nejustificate care adâncesc inechitatea socială din România.

”În plus, acestea ne costă anual peste 2 miliarde de euro din bugetul de stat.” - afirmă USR într-un comunicat.

Cu toate acestea, amendamentul USR privind plafonarea pensiilor magistraților, a fost respins, marți, în comisiile parlamentare.

Vicepreședintele USR Cristian Seidler afirmă că PSD face un joc dublu, deoarece, pe de o parte susține eliminarea pensiilor speciale, iar pe de altă parte insistă ca acest proiect de lege să fie neconstituțional, prin respingerea amendamentului referitor la magistrați, astfel încât să fie respins la CCR.

”Suspiciunea noastră întemeiată, știind că toate partidele cunosc deciziile Curții Constituționale și legislația în domeniu, este că se dorește ca această lege să treacă aparent, dar în realitate să se creeze premisele ca la Curtea Constituțională această lege să pice, în timp ce noi cei de la USR ne dorim tocmai ca această lege să treacă și să poată intra în vigoare.” - a declarat Seidler, marți.

Prins în acest joc politic, USR nu are încontro și va vota adoptarea proiectului de lege privind eliminarea pensiior speciale chiar și fără adoptarea acelui amendament.

”Dacă noi am vota împotrivă s-ar putea specula, că vezi Doamne, că USR ar fi împotriva pensiilor speciale” - a mai spus liderul USR.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO