Un român dat în urmărire din anul 2012 a fost prins în Ungaria. A fost condamnat la 13 ani şi 6 luni de închisoare
Un bărbat în vârstă de 38 de ani, dat în urmărire naţională şi internaţională din anul 2012 pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care trafic de droguri şi înşelăciune, a fost depistat de poliţişti pe teritoriul Ungariei.
Pe numele acestuia Tribunalul Covasna a emis un mandat de executare a pedepsei, fiind condamnat la 13 ani şi 6 luni de închisoare, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.
„La data de 21 februarie 2024, în urma cooperării între F.A.S.T. România (prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigaţii Criminale) şi F.A.S.T. Ungaria (prin Biroul Naţional de Investigaţii - Departamentul Omoruri şi Persoane Urmărite), pe baza informaţiilor obţinute de către I.P.J. Covasna - Serviciul de Investigaţii Criminale, autorităţile judiciare ungare au depistat pe teritoriul Ungariei un bărbat, de 38 de ani, urmărit naţional şi internaţional din 2012. Pe numele acestuia, Tribunalul Covasna a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, trafic de droguri şi lovire sau alte violenţe, fiind condamnat la 13 ani şi 6 luni de închisoare", se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri Agerpres.
Conform acestuia, în perioada 5-6 iunie 2007, bărbatul ar fi transportat 217 comprimate de ecstasy şi amfetamină din municipiul Miercurea Ciuc până în municipiul Cluj-Napoca, iar în 7 noiembrie 2009, împreună cu un bărbat, ar fi lovit o persoană, cauzându-i leziuni corporale ce au necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
De asemenea, în perioada decembrie 2011-ianuarie 2012, împreună cu alte două persoane, folosind nume şi calităţi mincinoase, ordine de plată tipizate completate cu date false şi alte mijloace frauduloase, ar fi indus în eroare mai multe societăţi comerciale, cauzându-le un prejudiciu de 262.253 de lei.
Cooperarea dintre structurile de poliţie din România şi Ungaria a beneficiat de suportul Serviciului Identificări Judiciare din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române.