Sebastian Ghiţă, plângere penală pentru Laura Codruţa Kovesi. De ce o acuză pe fosta sefă DNA

Sebastian Ghita
Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, a declarat că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, relatează news.ro, care citează România TV.

"După ce am prezentat statului român toate elementele privin activitatea infraţională a acestui grup Onea – Kovesi am văzut că nimic nu s-a întâmplat şi că tot ce face acest grup dosare fabricate este ascuns, pitit. Ce m-a făcut să fac această plângere este că această secţie de urmărire a magistraţilor permite cetăţenilor să prezinte probe", a declarat Sebastian Ghiţă la România TV.

Fostul deputat a făcut denunţul împotriva Laurei Kovesi la începutul săptămânii, iar deja se fac audieri în acest caz, notează romaniatv.net.

La începutul lui 2017 Sebastian Ghiţă susţinea că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi şi a statului.

Citește și
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

"La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?", a spus atunci Sebastian Ghiţă.

La acel moment, Poliţia Română a anunţat că pentru aducerea în ţară, cu avionul, a lui Nicolae Popa au fost purtate negocieri cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică. Precizările au venit după ce Parchetul instanţei supreme a transmis că Nicolae Popa, care a plecat din ţară în 2000, a fost adus în România din Indonezia, în 2011, de către Poliţia Română, instituţie care a achitat integral transportul.

"Referitor la achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa, vă informăm că procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform O.U.G.34/2006, privind achiziţiile publice. În cadrul acestor activităţi, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică"
, preciza Poliţia Română.

Reprezentanţii IGPR mai arătau că semnarea contractului şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române, iar costurile au fost achitate integral de către instituţie, operatorului economic câştigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii.

Popa a fost arestat în 2 decembrie 2009 de către autorităţile indoneziene şi a fost adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie 2011, presa relatând la acea vreme că a fost adus în România cu "o cursă privată".

Nicolae Popa a fost eliberat la sfârşitul lui august 2017.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Citește și...
CSM discută 2 acţiuni disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva lui Kovesi
CSM discută 2 acţiuni disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva lui Kovesi

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii discută, miercuri, două rapoarte întocmite de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare de către fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.