Dosarul cozilor uriașe din Diaspora, clasat. Corlățean a fost salvat de imunitate
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție trag cortina într-unul din cele mai controversate scandaluri iscate în timpul alegerilor prezidențiale de acum 4 ani: dosarul votul diasporei.
Anchetatorii au fost nevoiți să claseze cercetările.
Două ar fi principalele motive pentru care s-a decis clasarea dosarului. Pe de o parte este vorba despre refuzul Senatului de a-i ridica imunitatea lui Titus Corlățean, care era ministru de Externe la vremea respetivă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a fost ținta a numeroase sesizări, făcute în legătură cu votul diasporei, nu mai puțin de 70 la număr. Procurorii DNA nu au putut să continue cercetările despre modul în care Corlățean a organizat secțiile de votare din străinătate, pentru că acesta beneficiază în continuare de imunitate parlamentară.
În ciuda mai multor apeluri, fostul ministru de Externe nu a suplimentat numărul de secții de votare, iar românii care și-ar fi dorit să voteze fie au fost nevoiți să stea la cozi foarte mari fie nu au mai putut.
O altă motivație explicată de procurorii DNA este legată de o decizie a Curții Constituționale, care a tranșat faptul că procurorii, oricare ar fi ei, DNA sau Parchetul General, nu mai au dreptul să facă investigații în legătură cu atitudinea politico-legislativă a celor care guvernează. Astfel, deși s-au identificat numeroase probleme în privința organizării scrutinului, indiferent care ar fi fost consecințele, iată, nu s-a mai putut face nicio investigație.
La ambele tururi ale alegerilor prezidențiale din 2 și 16 noiembrie 2014, în mai multe capitale europene cozile au fost uriașe la secțiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.
Titus Corlățean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: alegeri prezidentiale, diaspora, dosar, titus corlatean,
Dată publicare:
26-11-2018 13:14