Senatul a respins cererea DNA de urmarire penala a lui Titus Corlatean in dosarul Diaspora. Reactia lui Iohannis

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca decizia Senatului de a nu incuviinta inceperea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean in dosarul “Vot Diaspora 2014” reprezinta "un semnal negativ".

"Votul dat astazi in Senat reprezinta un semnal negativ pe care Parlamentul il da, din nou, prin blocarea urmaririi penale a unui parlamentar. Obstructionarea Justitiei nu poate fi acceptabila intr-o tara in care respectarea statului de drept trebuie sa fie o prioritate. Vinovatia sau nevinovatia cuiva se stabileste in fata unui judecator, nu prin vot in plen", a scris Iohannis, marti, pe Facebook.

Senatul a decis, marti, sa nu incuviinteze inceperea urmaririi penale a senatorului PSD Titus Corlatean in dosarul “Vot Diaspora 2014”, adoptand cu 92 voturi “pentru” si 26 “impotriva” o hotarare in acest sens. Hotararea supusa la vot precizeaza ca Senatul nu cere inceperea urmaririi penale a lui Titus Corlatean.

Comisia juridica a Senatului a respins saptamana trecuta cu cinci voturi "impotriva", trei "pentru" si un vot anulat cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a lui Corlatean.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO