Dragnea contestă sechestrul pe averea sa. Procurorii vor să afle dacă are conturi în străinătate

23-11-2017 10:51

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu concepe să aibă întreaga avere sub sechestru şi solicită ridicarea măsurilor asigurătorii.

 

Procurorii anticorupţie i-au identificat deja proprietăţile şi conturile şi încearcă să afle dacă nu are şi unele ascunse în afara ţării. Prejudiciul în dosarul ''Tel Drum'' a fost stabilit la 127 de milioane de lei.

Liviu Dragnea este numai zâmbet şi dă impresia că nu este deranjat de faptul că procurorii anticorupţie i-au pus sub sechestru averea declarată.

Şi totuşi, Liviu Dragnea a contestat sechestrul, pentru că se consideră nevinovat. În paralel, procurorii îl acuză de fraudă cu fonduri europene şi îi impută un prejudiciu de 127 de milioane de lei.

Procurorul nu a procedat, potrivit legii, la determinarea pretinsului prejudiciu. Nu a procedat la evaluarea bunurilor puse sub sechestru, pentru a păstra limita prevăzută de lege de întindere a măsurii asiguratorii”, transmite Liviu Dragnea în contestație.

Liderul PSD consideră că cele 127 de milioane ar putea fi acoperite cu acţiunile pe care le deţine la un hotel din Turnu Măgurele.

Procurorii anticorupţie nu sunt convinşi că averea lui Liviu Dragnea este doar cea care apare în declaraţiile sale oficiale, aşa că au început o amplă campanie de scotocire în străinătate. Dacă verificările făcute prin comisiile rogatorii vor confirma că demnitarul are proprietăţi şi conturi ascunse, vor fi puse de asemeena sub sechestru.

Ancheta de la DNA împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor l-a determinat pe Klaus Iohannis să ceară demisia acestuia.

Klaus Iohannis: "Sper să înţeleagă şi românii că de fapt nu există niciun stat paralel, dar există câteva persoane care vor să acapareze toată puterea şi care pentru a face acest lucru se victimizează şi inventează astfel de concepte."

Liviu Dragnea: "Are această plăcere. Mai pune câte o parte din sistem pe mine, iar îmi cere demisia. Aşa se lucrează . lucrează foarte bine coordonat."

Ancheta în dosarul fraudării fondurilor europene continuă.


VIDEO PROTVPLUS.RO