Descinderi la baza Mihail Kogălniceanu, efectuate de DNA, alături de oficiali americani. Ar fi vorba despre fapte de corupție
Procurorii DNA, însoțiți de colegii lor americani, au facut percheziții de amploare la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, în județul Constanța.
Deocamdată, autoritățile păstrează tăcerea asupra detaliilor. Însă dau de înțeles că este vorba despre fapte de corupție.
Potrivit unor surse din anchetă, au fost făcute mai multe percheziții în baza în care sunt cantonați peste 1000 de militari americani. Deocamdată, nu este clar ce documente au căutat autoritățile și care ar putea fi valoarea prejudiciului.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Aici ar fi fost verificate, dar și ridicate mai multe documente ce vizează achiziții făcute pentru baza militară. Aceleași surse spun că mai mulți cetățeni americani ar fi fost chestionați de autoritățile americane, cetățeni care ar fi fost implicați și ei în aceste achiziții.
Potrivit DNA, este vorba despre infracțiuni de corupție.
Deocamdată, reprezentanții bazei militare nu au dat detalii. Cert este că perchezițiile la firme au fost făcute de anchetatorii români, iar soldații americani au fost interogați de procurori militari din Statele Unite. De altfel, nu este prima dată când Baza Mihail Kogălniceanu se afla în centrul unei anchete.
Anul trecut, în noiembrie, DIICOT anunţa că un grup infracţional compus din mai mulți români a furat, între 2017 şi 2021, motorină în valoare de 2 milioane de dolari din baza Mihail Kogălniceanu.
Furtul, de proporții, a fost reclamat atunci chiar de guvernul federal.
Angajații societăţii care aprovizionau baza cu motorină, descărcau doar o parte din combustibil în rezervoare. Ce rămânea în cisterne, furau, precizau atunci surse din anchetă. Operațiunea era coordonată de liderul unei grupări interlope din județul Constanța.