CSM: Sunt indicii că procurorul general a încălcat Codul deontologic. Reacția lui Lazăr
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni că există indicii privind încălcarea de către procurorul general Augustin Lazăr a Codului deontologic atunci când acesta a vorbit despre ''inculpaţi de rang înalt'', potrivit surselor Agerpres.
Augustin Lazăr a precizat, pentru AGERPRES, că decizia plenului CSM este nelegală şi o va ataca în instanţă.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, la sediul CSM, că procurorul general nu poate să spună că nu a avut proprietatea sintagmei "nişte inculpaţi de rang înalt".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"O văd într-o succesiune firească, pentru că CNCD a decis cu privire la altcineva - o sintagmă asemănătoare - faptul că este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din câte ştiu, nu este jurist şi ai putea să spui că n-a avut pe deplin proprietatea termenilor. Dar în cazul nostru, procurorul general nu poate să spună că n-a avut proprietatea sintagmei "nişte inculpaţi de rang înalt" şi nici nu poate să spună că s-a referit la altcineva decât la membrii comisiei, cum a încercat să acrediteze astăzi", a spus Toader.
Anul trecut, Augustin Lazăr a făcut o declaraţie în care a vorbit despre ''inculpaţi de rang înalt'', făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare.
Inspecţia Judiciară a propus sancţionarea lui, susţinând că procurorul general a încălcat Codul deontologic atunci când a afirmat că "inculpaţi de rang înalt" îi hărţuiesc pe procurori în comisiile speciale parlamentare.
Pe 26 iunie, Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sancţionare, însă Inspecţia Judiciară a contestat decizia la plenul CSM.