Tudorel Toader îl acuză pe Augustin Lazăr că încearcă să tragă de timp în cazul revocării sale


Ultimul update: Marti 27 Noiembrie 2018 14:43
Data publicarii: Marti 27 Noiembrie 2018 14:40
Categorie: Stiri Justitie
Tudorel Toader (stg.), ministrul Justitiei, si Augustin Lazar (dr.), procurorul General al Romaniei

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, sugerează printr-un mesaj pe Facebook că procurorul general al României, Augustin Lazăr, încearcă să tragă de timp în cazul revocării sale din funcție.

Declarațiile vin după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis marţi excepţia necompetenţei teritoriale formulate de către Ministerul Justiţiei şi de ministrul de resort, Tudorel Toader, în procesul cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și a fost dispusă declinarea competenţei către Curtea de Apel Bucureşti.

Instanța de contencios administrativ a declinat competența soluționării acțiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului către instanța din capitală.

Oare autorul plângerii chiar nu cunoștea regulile de competență sau pur și simplu a vrut să mai tragă de timp?”, s-a întrebat ministrul Justiției pe Facebook.

Cronologia evenimentelor

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat că a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general.

Pe 2 noiembrie, procurorul general a depus la instanţa din Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, care a fost demarată de ministrul Justiţiei. Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

Ulterior, Ministerul Justiţiei şi Tudorel Toader au formulat o excepţie a necompetenţei teritoriale în procesul în care se judecă cererea procurorului general, Augustin Lazăr, de suspendare a executării procedurii de revocare a sa din funcţie, declanşată de ministrul Justiţiei.

Marți, Curtea de Apel Alba Iulia a admis marţi excepţia necompetenţei teritoriale formulate de către Ministerul Justiţiei şi de ministrul de resort, Tudorel Toader, în procesul cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și a fost dispusă declinarea competenţei către Curtea de Apel Bucureşti.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Stirile ProTV/Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO