In 24 de ore, cantitatile de precipitatii au ajuns la 79 de l/mp in Timis. Meteorologii spun ca nu a mai plouat asa din 1960

Ultima actualizare: 18-05-2014 07:08
masini,apa

 Precipitatiile au cazut in cantitati record, in ultimele 24 de ore, in judetul Timis. Potrivit meteorologilor, judetul nostru nu s-a mai confruntat cu o astfel de situatie, in luna mai, din 1960 incoace.

 Reprezentantii Centrului Meteorologic Banat-Crisana spun ca in judetul Timis, cantitatile de precipitatii au ajuns la 79 de litri pe metru patrat. Asta in conditiile in care, media normala de precipitatii pentru INTREAGA LUNA MAI era de 64 de litri pe metru patrat. La Timisoara, in doar 24 de ore, a plouat mai mult decat pentru o luna intreaga.

Potrivit meteorologilor, ultima situatie de acest gen, pentru luna mai, a fost inregistrata in anul 1960, in regiunea noastra.
Reamintim ca ploile cazute la Timisoara au creat haos in oras: pompierii au fost solicitati sa intervina in peste 50 de situatii de urgenta. In municipiu au fost inundate 14 drumuri, 23 de subsoluri si mai multe viaducte, in care oamenii au ramas captivi cu autoturismele.

CODUL GALBEN de ploi ramane in vigoare si astazi in toate judetele din Vestul tarii, in intervalul orar 07:00 – 18:00. Se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 de l/mp.

Ploaia a creat haos la Timisoara. In cateva ore,14 drumuri si 23 de subsoluri au fost inundate.Masinile, blocate sub viaducte

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO