Ploaia a creat haos la Timisoara. In cateva ore,14 drumuri si 23 de subsoluri au fost inundate.Masinile, blocate sub viaducte

Ultima actualizare: 18-05-2014 07:08

Ploaia a creat haos aseara in Timisoara. In doar cateva ore, apa a navalit pe strazile din orasul de pe Bega, ajungand si la un metru inaltime.

Unii soferii s-au vazut obligati sa se intoarca din drum, in timp ce altii au ramas blocati in autoturismele care au nu mai facut fata. Iar cauza este una intalnita in mai toate orasele din tara - canalizarile infundate.

In doar cateva ore de ploaie serioasa, strazile Timisoarei s-au transformat in adevarate lacuri. Canalizarile nu au mai facut fata, iar traficul a fost pur si simplu blocat in multe zone ale orasului.

"Ma intorc! Eu sunt mai batran. Ajunge apa la motor, ne intoarcem", a spus un sofer.

"Nu risc. Poate sa ajunga la motor apa, sa raman aici. Aproape toata Timisoara-i blocata. Unde se aduna apa si nu face fata canalizarea...", a spus altul.

Soferii mai curajosi au incercat sa treaca prin apa care in unele locuri avea si un metru inaltime, dar motoarele au cedat chiar in mijlocul baltilor.

Si mai putin inspirati au fost cei care au ales sa iasa din casa cu bicicletele.

"O tara europeana...nu este posibil sa avem asa probleme in oras",a spus un biciclist.

Pompierii au lucrat contracronometru, pentru ca solicitarile veneau ca pe banda rulanta, dar odata ajunsi pe teren, si ei au fost luati prin surprindere.

De inundatii nu a scapat nici mall-ul din oras, dar nici subsolul Spitalului de Copii Louis Turcanu.

Iar bilantul ar trebui sa le dea serios de gandit autoritatilor - o strada surpata, 14 drumuri inundate, 23 de subsoluri pline cu apa, plus trei viaducte impracticabile.


 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO