O fotografie postata pe internet a transformat un casier in vedeta peste noapte. Isteria declansata in jurul lui Alex

07-11-2014 07:38


Internetul are si puterea de a te scoate si din anonimat. In zilele noastre, o fotografie pe care ti-o face cineva, fara ca macar sa stii, te poate transforma, peste noapte, in vedeta.

I s-a intamplat unui adolescent, casier la un supermarket din America. In cateva zile, tanarul a ajuns sa aiba peste 600.000 de fani pe Twitter, sa primeasca cereri in casatorie si invitatii la televizor. Dar, unii se intreaba daca nu cumva intreaga poveste nu e doar un experiment media.

Intreaga poveste a inceput duminica. Doua adolescente i-au facut o fotografie tanarului casier din Dallas si au postat-o pe Twitter. Curand, poza era peste tot, redistribuita sub numele "Alex de la Target".

Jen Kane, consultant media: "In acest moment, el reprezinta lantul de magazine mai mult decat directorul."

In cateva zile, Alex avea de la 144 de fani pe Twitter, peste 600.000. Ellen DeGeneres l-a gasit si l-a chemat in emisiunea ei.

Ellen DeGeneres: "Canti sau ai vreun alt talent? Ar trebui sa profiti...."
Alex: "Se pare ca ma pricep sa pun cumparaturile in pungi."

O companie de marketing sustine ca se afla in spatele intregii povesti, dar toti cei implicati neaga. Fata care a publicat prima data poza lui Alex si angajatorul baiatului spun ca nu au nicio legatura cu respectiva companie. Totusi, lantul de magazine pentru care lucreaza tanarul a avut parte de o publicitate uriasa, iar asta fara niciun ban.

Jen Kane, consultant media: "E poreclit 'Alex de la Target'. Numele brandului lor e mentionat de fiecare data cand e vorba despre el pe Twitter si in presa."

Cat despre Alex, el spune ca n-a stiut nimic pana cand seful magazinului i-a aratat un articol despre el pe internet.

Tags: alex, internet, twitter,