Televizoarele de inalta definitie, cele mai populare gadgeturi in 2014. Inventiile care au cucerit oamenii anul acesta
Chiar daca George Buhnici si rubrica sa I Like It sunt in vacanta, nu ne despartim de lumea gadgeturilor. De la boxe audio care plutesc sau placi de surf pe perna magnetica si pana la masini care se conduc singure, anul 2014 n-a dus lipsa de inventii.
Cele mai cautate produse raman, insa, televizoarele de foarte inalta definitie, gadgeturile care se poarta ca acesorii si jocurile video cucerite de realitatea virtuala.
Diverse prototipuri ale masinilor fara sofer au fost testate in 2014. Prima care poate fi comandata si cumparata se numeste Navia si costa 250.000 de dolari.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gadgeturile la purtator, care de care mai inovative, au castigat teren in anul care se incheie, la fel ca televizoarele numite 4k, in ale caror ecrane se "inghesuie" de patru ori mai multi pixeli decat la obisnuitele televizoare HD.
Mereu fanii se vor imparti in tabere cand au de ales intre telefoane mobile si tablete. Dar ce spuneti de niste "tele-blete", care iau ce e mai bun de la ambele categorii de gadget-uri?
Christian Pecksteiner, analist piata IT: "Trendul este in mod clar spre dispozitive mai mari, asa ca ecranul de cinci inci va fi dimensiunea ideala pentru smartphone-uri in viitorul apropiat".
Toate bune si frumoase, dar ce ne facem cu bateria care se termina cand ne e lumea mai draga? O companie israeliana a inventat acumulatorul care se incarca in mai putin de 30 de secunde si, pe deasupra, obtinut din materiale organice, cu ajutorul nanotehnologiei.
In materie de jocuri video, va recomandam sa incercati ochelarii tridimensionali.
James Martinez, analist piata jocuri video: "E un fel de a-ti antrena mintea: 'Pot sa privesc oriunde in stanga, dar si de jur-imprejur'. La cele mai multe jocuri, determini miscarea cu un dispozitiv de control, dar nu o stapanesti tu intru totul. Acum poti sa o determini direct."
O companie americana pretinde ca a inventat primele boxe din lume care leviteaza pe un camp magnetic. In lipsa frecarii si a vibratiilor, ofera cu adevarat un sunet de cristal.
Dupa placa de surf sau cea care aluneca pe zapada, a aparut acum si una ce pluteste la cativa centimetri deasupra pamantului. Tot pe o perna magnetica. Dincolo de amuzament, intr-o zi, tehnologia, perfectionata de o companie americana, ar putea fi folosita la transportul unor containere de mari dimenisuni sau pentru "ridicarea" cladirilor de pe temelii, in momentul producerii cutremurelor puternice.