Super-incarcatorul. Oamenii de stiinta au creat un material care ne-ar putea incarca telefoanele mobile in cateva minute

24-05-2014 15:19


telefoane mobile

Momentul in care telefoanele mobile s-ar incarca in doar cateva minute ar putea veni mai devreme decat ne asteptam. O importanta descoperire tehnologica ar face posibil acest lucru prin transformarea carcaselor.

Numit "super-incarcatorul", materialul transforma carcasele telefoanelor, ale masinilor si chiar peretii in baterii.

Cercetatorii de la Vanderbilt spun ca au dezvoltat primul astfel de prototip care este si functional, informeaza Daily Mail.

"Aceste device-uri demonstreaza pentru prima data ca este posibil sa cream materiale care pot stoca si elimina cantitati importante de electricitate, atata timp cat sunt supuse unei incarcaturi statice si unor forte dinamice, cum ar fi vibratiile sau impacturile", spune Cary Pint, unul dintre cercetatori.

Super-incarcatoarele retin de zece ori mai putina energie decat actualele baterii de tip litiu-ion, avantajul fiind insa ca rezista de pana la o mie de ori mai mult, ceea ce ce inseamna ca pot fi incorporate in pereti si carcase.

Intr-un articol aparut in revista Nano Letters, citat de Daily Mail, cercetatorii sustin ca noile super-incarcatoare s-au comportat ireprosabil in stocarea si eliberarea sarcinilor electrice

Sursa: Daily Mail