Studiu: Cei mai multi studenti si elevi nu fac diferenta intre stirile false si cele reale care apar pe Facebook si Twitter
Un studiu realizat de Universitatea Stanford din SUA arata ca majoritatea studentilor americani nu pot face diferenta intre stirile false si cele reale.
Mai exact, conform publicatiei online Tech Crunch, 82% dintre cei intervievati nu au stiut sa spuna care sunt stirile cu un continut real si postarile cu continut sponsorizat.
8704 de tineri, elevi si studenti, au participat la acest studiu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dintre acestia, 4 din 10 au crezut ca regiunea din apropierea uzinei nucleare din Fukushima este poluata toxic dupa ce au vazut o fotografie care nu avea sursa precizata, dar care avea un titlu in acest sens despre regiunea japoneza.
Intre timp, 2 din 3 tineri au fost pacaliti de un articol financiar scris de un director executiv dintr-o banca.
Se pare ca cei care au participat la acest studiu au considerat ca o "stire" de pe Twitter este reala daca are multe detalii si daca are o imagine atasata - in loc sa se concentreze asupra sursei.
CITITI SI: Stirile false de pe Facebook ar fi influentat alegerile din SUA
Publicatia The Wall Street Journal este de parere ca acest lucru se intampla in randul tinerilor din cauza educatiei pe care o primesc - atat la scoala, cat si acasa.
In SUA, 62% din populatia adulta isi citeste stirile de pe social media, astfel ca responsabilitatea pentru aceasta situatie ar putea apartine si marilor organizatii media precum Facebook si Twitter, care ar trebui sa gaseasca o solutie pentru filtrarea acestor stiri false.
Sursa: Techcrunch
Etichete: studiu, elevi, stiri, twitter, studenti, facebook, online, internet,
Dată publicare:
28-11-2016 13:19